Copyright © TrPress
Design by Dzignine

14 Şubat için Profiterol Tarifi -Pasta Tarifileri,

Malzemeler muhallebi gibi pişirilir, soğumaya bırakılır, akşamdan pişirilip dolapta bekletilince iyice katı oluyor ve hamurun içine rahat konuyor. Unun ortasına yağ, yoğurt, kabartma tozu konur. Bıçakla kıyılarak ve sonra elle hamur yapılır. Hamur poğaça gibi kopartılıp elde yassı hale getirilir. Ortasına muhallebi konup uçlar iyice birleştirilir ki pişerken muhallebiler akmasın. Hafif yuvarlanır, tepsiye dizilir ve pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.




3 yemek kaşığı yoğurt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu çok az tuz pudra şekeri
İçi için:
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
5 kaşık şeker
1 yumurta sarısı

0 yorum:

Yorum Gönder