Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Çikolatalı Kalp Kek Tarifi -Pasta Tarfileri -

Yumurta ve şekerleri 5 dk kadar çırpın. Üzerine sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri eleyip, damla çikolataları da ilave edin ve tahta bir kaşıkla karışıma ekleyip iyice karıştırın. Kalpli kek kalıbını yağlayıp (Silikon kalıp kullandığım için yağlamadım) kek hamurunu boşaltın. Şöyle bir ileri geri sallayıp, hamurun eşit şekilde dağılımını sağladıktan sonra önceden ısıtılmış 165 derece fırında 25-30 dk pişirin.


2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 çay bardağı damla çikolata

0 yorum:

Yorum Gönder