Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Kuru Yemişli Yoğurt Tarifi


Lezzetli ve besleyici bir tarif Kuru Yemişli Yoğurt
 Malzemeler
3 su bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı kuru dut
3 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
1 yemek kaşığı dövülmüş badem
3 yemek kaşığı tahin, oda sıcaklığında
3 yemek kaşığı pekmez
1 tutam tarçın
1 yemek kaşığı antep fısıtığı, dövülmüş
Yapılışı
Yoğurdun yarısını 6 adet bardağa paylaştırıp,
Geniş bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Ceviz, dut, kuru üzüm, fındık ve bademleri tavaya ekleyin.
Hafif yüksek ısıda arada tavayı sallayarak kavurun.
Tahini ve 2 yemek kaşığı pekmezi ilave edip,
Tavanın altını kapatıp, karışımı bardaklara paylaştırın.
üstlerine kalan yoğurdu ekleyip,
Kalan tereyağını tavada eritin.
Kalan pekmezi ve bir tutam tarçını ilave edin.
Yoğurdun üstüne gezdirin.
En üste dövülmüş antep fıstığı serpip,
Buzdolabında soğutarak servis yapın.
Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder