Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Tiramisu Tarifi (Ev Yapımı) Pasta Tarfileri

Malzemeler:


4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı su
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu

Krema İçin Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
4 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri

Keki Islatmak İçin:

2 yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı tozşeker
Üzeri için kakao yada kahve

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

     Öncelikle kekimizi hazırlayalım.Çırpma kabına yumurtaları ve şekeri alıp yaklaşık 5 dakika çırpalım.Kakaoyu,soğuk suyu,kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpmaya devam edelim.Karışımı katı yağ ile yağlanmış (ufak yuvarlak tepsi şeklinde) kek kalıbına dökelim.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.

     Krema için sütü ve şekeri tencereye alalım ve sürekli karıştırarak kaynatalım.Yumurta sarısı,vanilya ve unu ilave edip koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.Altını kapattıktan sonra biraz ılınmasını bekleyelim ve labne peynirini katıp iyice karıştıralım.

    Kek pişince ılındıktan sonra kalıbından çıkarıp 3 kata bölelim.Boş kek kalıbını servis tabağına koyalım.Kekin alt tabanını kalıbın içine yerleştirelim.Toz şekeri ve granül kahveyi sıcak su ile karıştıralım.Kalıptaki kekin üzerine sürerek ıslatalım.Hazırladığımız kremanın üçte birini kekin üzerine spatulayla yayalım.Diğer katlar içinde aynı işlemleri yapalım.En üste kalan kremayı spatulayla sürelim.Tiramisuyu buzdolabında en az 2-3 saat dinledirelim.Bir gün önceden yapıp 24 saat dinlendirilirse daha lezzetli olur.Dinlenen tiramisunun üzerine kakao yada kahve serpip servis yapalım.Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder