Çikolatalı İrmik Helva Malzemeleri:
- 4 adet kağıt helva
- 250 gram irmik
- 2 su bardağı süt
- Bir buçuk su bardağı tozşeker
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
- 1 paket (80 gramlık) bitter çikolata
Süslemek İçin:
- Damla çikolata
- hindistancevizi, nar tanesi
- nane yaprağı
Kağıt Helva Arası Çikolatalı İrmik Helva Pastası Yapılışı:
- İrmiği bir tencereye alın ve rengi hafifçe dönene kadar kavurun.
- Ayrı bir tencerede süt, tozşeker ve tereyağını kaynatın.
- Daha sonra kavrulmuş irmiğin üzerine boşaltın ve ocağın altını kapatıp, demlenmeye bırakın.
- Helva iyice soğuduktan sonra içine damla çikolata ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
- İrmik helvasını üç eşit parçaya ayırın.
- Servis tabağına bir adet kağıt helva yerleştirip üzerine irmikli helva koyun.
- Kağıt helva ve irmik helvası bitene kadar (en üstte kağıt helva kalacak şekilde)işleme devam edin.
- Daha sonra bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Kağıt helvanın üzerine eritilmiş çikolata gezdirin.
- Kalan kısmı ve yan tarafları damla çikolata ile kaplayın.
- Hindistancevizi, nar tanesi ve nane yaprağı ile süslediktensonra dilimleyerek servis yapın..
AFİYET OLSUN:)
kaynak:http://enleziztarifler.com/tarifler/kagit-helva-arasi-cikolatali-irmik-helva-pastasi/
0 yorum:
Yorum Gönder