Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Online ve Dijital Pazarlama Bloğu

internet üzerinden gelir sağlayan firmalar artmasıyla işletmelerin dijitalde yerini alarak dijital pazarlama faaliyetlerinde bulunması zorunluluk haline geldi. Dijital pazarlama aynı zamanda online pazarlama olarak adlandırılmaktadır. Markalar, rekabet içerisine girerek gün geçtikçe online pazarlamayı arttırmakta ve faaliyetlerini geliştirmekte. Bu nedenle her markanın dijital pazarlama faaliyetlerinde bulunması gerekiyor.

Dijital pazarlama temel olarak sosyal medya pazarlaması, arama motoru pazarlaması ve arama motoru optimizasyonu’nu kapsamaktadır. Arama motoru pazarlaması, arama motoru üzerinden reklam panellerinin kullanılarak websitesine ziyaretçi çekmek amacıyla kullanılıyor. Genel olarak Google Adwords kullanılmaktadır. Tıklama başına ücret ödenen arama motoru pazarlaması birçok internet sitesi üzerinden ciddi gelirler elde ediliyor.

Sosyal medya pazarlaması, sosyal medya siteleri üzerinden insanlara reklam ve sosyal medya sayfa yönetimi yapılması olarak adlandırılır. Sosyal medya reklamları, Türkiye’de en çok Facebook kullanılıyor.

İnsanların ilgi alanları, demografik bilgileri hedeflenerek reklam gösterimi yapılıyor ve insanlara ulaşılıyor. Sosyal medya pazarlaması aynı zamanda insanlarla etkileşim yaratma imkanı sunuyor.

Detaylı bilgileri dijital pazarlama uzmanı Yılmaz Mercan’ın websitesinden adresinden temin edebilirsiniz.

kaynak: http://www.domatessuyu.com

0 yorum:

Yorum Gönder