Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Mıhlama (Kuymak) Tarifi Malzemeleri Yemek Tarfileri

Mıhlama (Kuymak) Tarifi


2 kişilik

Malzemeler:
2 yemek kaşığı mısır unu (ince mısır ununu tercih edin)
2 ya da 2,5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı kadar çeçil peynir,dil peyniri ya da doğranmış kaşar peyniri
1 su bardağı su (kıvama göre)
Tuz

Yaplışı :


   Tavada tereyağımızı eritiyoruz.Mısır ununu yağa ekleyip iyice eze eze karıştırıyoruz.Daha sonra yavaşça suyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ve tuzumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.Kıvamı koyu olursa su ekleyebilirsiniz.

    2-3 dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra peynirlerimizi içine atıp erimelerini bekleyelim ve dağılması için karıştıralım.Kısık ateşte pişmeye bırakalım.Birkaç dakika sonra tereyağının mıhlamanın üzerine çıktığını göreceksiniz.5-6 dakika daha karıştırmadan pişirin ve ocaktan alın.Sıcak sıcak servis edin soğursa katılaşır lezzeti kalmaz.Sadece çıtır çıtır taze bir ekmek ve ayran,harika geleneksel bir lezzet..Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder