Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Kedi Alerjisi Nasıl Anlaşılır ? Tedavisi Nasıl Olur ?


Kediler tartışmasız dünyanın en sevimli hayvanlarından biridir. Ancak bazen ne kadar sevimli olursanız olun onlara dokunamaz ve yaklaşamazsınız. Kedilere alerjisi olanlardan bahsediyorum. Kediye alerjiniz olduğunu düşünüyorsanız ama adını konduramıyorsanız aşağıdaki semptomları kontrol edin.

Durmaksızın Hapşırmak: Kedi alerjisinin en belirgin özelliği budur. Eğer bir kediyle en az 10 – 15 dakika aynı ortamda bulunuyorsanız bu durum başınıza gelirse kedilere alerjiniz var demektir. Tabii ki bu durum hafif gibi gözükse de o kadar basit değildir. Burada durmaksızın hapşurmaktan, gözlerden sürekli yaş gelmesinden bahsediyorum. Baş ağrısı gibi sonuçlar yaratır.

Kaşıntı: Durumun kedilerin temizliğiyle hiç alakası yoktur. Eğer alerjiniz varsa en temiz kedi bile sizi tarumar edebilir. Kaşıntı genelde gözlerde başlar ve vücudun bilumum yerlerine dağılır. Gözünüz çıkasıya kadar kaşımak istersiniz.

Nefes Darlığı: Bu durum en fenasıdır. Durup dururken nefes borunuzun tıkandığını hissedersiniz. Tek çaresi açık havada bir süre geçirmek ve bulunduğunuz ortama tekrar dönmemektir.

Kedi Alerjisinin Tedavisi Var Mı ?


Maalesef bu alerji çeşidinin kesin bir tedavisi olmamakla birlikte sadece belirtileri hafifletecek damla gibi ürünler vardır. Bu sebepten özellikle kapalı ortamlarda kedilerin olduğu yerde uzun süre kalmamanızı tavsiye ederim. Kedileri bir odaya kilitleyip onları oradan çıkarmamak da çözüm değildir zira daha önceden kediler tüm odaları gezdiyse sizi rahatsız eden sorunu çözmemişsiniz demektir. Sorun kedileri mümkünse sahiplendirmek yada evi değiştirmektir.

0 yorum:

Yorum Gönder