Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Saman Nezlesi Nedir? Hakkında Bilgiler


Bahar aylarında polenler yüzünden sık görülen saman nezlesi, yaşam kalitesini bozan bir sağlık sorunu. Korunmak için neler yapabilirsiniz?
Saman nezlesi hemen her yaşta insanı etkileyen alerjik bir hastalık. Günlük hayatınızda çok ciddi bir etkisi bulunmasa da, en olmadık zamanlarda başınızı derde sokabiliyor. Mesela bir iş görüşmesinde birdenbire gelen hapşırık nöbeti, burun kaşıntısı, öksürük ya da aniden gözlerin yaşarması hoş bir görüntü yaratmıyor.
Ya da bir sınavdayken hapşırık, damak kaşıntısı ve gözlerin sulanması gibi belirtileri yüzünden sorulara konsantre olmanız zorlaşabiliyor.
Avrupa’da çok yaygın görülen saman nezlesine daha çok polenler neden oluyor. Alerjik rinit olarak da ifade edilen hastalığın etkisini uygulayacağınız bazı yöntemlerle azaltmak mümkün. İşte yapılması gerekenler:
*Alerjik ve her yıl aynı dönemde etkileyen bir hastalık olduğu için, polen mevsimi başlamadan önce ilaç almaya başlamanız gerekiyor. Ya size iyi gelen ilaçlarınızı yine doktorunuza danışarak ya da doktorun yazdığı ilaçları polenler uçuşmaya başlamadan almak, hastalığınızın etkilerini azaltabilir.
*En iyi önleyici ilaçlar gösterdiğiniz belirtilere bağlıdır. Antihistamin içeren tablet, burun spreyi ve göz damlası kombinasyonuna ihtiyaç duyabilirsiniz.
*Her gün bir yemek kaşığı dolusu bal tüketin. Balın doğal bal olmasına dikkat edin. Bal bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.
*Yatak odanızın camını sabahın erken saatlerinden öğleden sonraya kadar kapalı tutun. Polenlerin en fazla dolaşımda olduğu saatler günün ilk saatleridir. Araba kullanırken camları ve havalandırmayı da bu saatlerde açmamaya dikkat edin.
*Alkollü içkiler, saman nezlesini daha da kötü yapar. Bira, şarap ve diğer alkollü içkiler alerjiyi tetikleyen histamini içerir.
*Geniş camlı güneş gözlükleri kullanın.
*Bu dönemde, alerji oluşturma ihtimali düşük olan makyaj malzemelerini kullanın.
*Buluk deliklerinizin içine vazelin sürün. Bu polenlerin burun içinden girmesini engelleyecektir.
*Havadaki polenin çok fazla olduğu dönemlerde çamaşırlarınızı evin içinde kurutun.
*Yatmadan önce, dışarda giydiğiniz giysileri çıkarın. Her gün duş yaptıktak sonra yatın. Eğer duş almaya üşeniyorsanız, saçlarınızı fırçalayıp başınıza bir duş bonesi geçirdikten sonra yatın.



Alerji Hastalıkları, Hastalık, Nezle, Saman Nezlesi, Saman Nezlesi Anlamı, Saman Nezlesi Belirtileri, Saman Nezlesi Bitkisel Tedavi, Saman Nezlesi Bulaşıcımıdır?, Saman Nezlesi Hakkında Bilgiler, Saman Nezlesi İlaçları, Saman Nezlesi İle İlgili Bilgiler, Saman Nezlesi Ne Demektir?, Saman Nezlesi Nedir?, Saman Nezlesi Tedavisi, Saman Nezlesine Bitkisel Çözüm, Saman Nezlesine Çare, Saman Nezlesine Doğal Çözüm, Saman Nezlesine İyi Gelen Bitkiler, Saman Nezlesine Kesin Çözüm

0 yorum:

Yorum Gönder