Copyright © TrPress
Design by Dzignine

İdrar Yolu Rahatsızlığına Çare Bitkisel Tedavisi

İDRAR YOLLARI RAHATSIZLIKLARI
İdrar yolları böbrek, mesane ve idrar kanalından oluşmuştur. Mesane vücuttaki idrarı depolar, şekil olarakta balona benzer. Vücudumuzun sırt bölgesinde yer alan böbrekler, vücudumuzda iki tane bulunur. Şekli tıpkı fasulyeye benzer. Vücuttaki en önemli organlarımızdan olan böbreklerimiz, kandaki artık maddeleri temizler, idrarı vücuttan atmaya yardımcı olur. Üriner sistem enfeksiyonu idrarda yüksek miktarda mikrop oluşmasıyla gelişir.
BASİT BİTKİSEL TEDAVİLER
* 1 bardak kaynamış suyun içine 4-10 gr andız otu kökü koyarak 10 dakika dinlendirin. Bu karışımı günde iki veya üç bardak için.
*8 kilo suyu kaynatın, içine 500 gr sarı kantaronu koyun, 40 dakika daha kaynatın ve süzün. Günde üç kez yemeklerden bir saat önce bir bardak için.
*1 bardak kaynak suyun içine 10 gr hatmi çiçeği koyun. 10 dakika dinlendirin, içine bal koyarak tatlandırabilirsiniz hergün iki yada üç bardak için.
*1 bardak suyu kaynatın, 10 gr civan perçemini içine koyup on dakika dinlendirin, bu çayı günde üç bardak için.
*1 bardak kaynattığınız suya 2 gram taze yada kuru olabilir kiraz sapı koyun, on dakika dinlendirin ve hergün 2-3 bardak için.
*4 çay kaşığı hatmiyi, 1 litre soğuk suya akşamdan koyun koyun sabaha kadar dinlendirin. Bu karışımı birgün içinde içerek tüketin. İdrar yolunuzdaki iltihaplı ağrılarınıza iyi gelecektir.
*Daha çok idrara çıkmak isteyenler 14 gün süre ile taze ısırgan otu özü tüketebilirler.
* Maydanoz, kereviz, salatalık ve havuç gibi sebzeler suları sıkılarak içildiğinde idrar yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği gözlenmiştir. Özellikle maydanoz çok kuvvetli bir idrar söktürücüdür.
* Kara hindiba kökü güçlü bir diüretiktir. Bunlar idrar yolundaki iltihabı tedavi etmez ancak idrarı atmaya, mesaneyi boşaltmaya yardımcı olurlar. Sıkça idrar atılmasıla bakterilerde vücudu terkedecektir. Bu şekilde idrar yolu iltihap’lanmasında büyük faydalar elde edilmiştir.
İDRAR YOLU İLTİHABINI ÖNLEMEK İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER
İdrar yolunuzda bir rahatsızlığınız olsada olmasada tüm bayanların şu tavsiyeleri yerine getirmelerinde fayda vardır.
* Günde enaz 1,5 litre su içilmesi
* hergün duş alınması
* İdrar yapma isteği geldiğinde idrarın tutulmaması
* Genital bölgenin temiz tutulması
* Cinsel ilişkiden sonra yada önce bir bardak su içilmesi
* Cinsel ilişkinin bitiminden sonra idrar yapmak tavsiye edilir.
İDRAR KAÇIRANLAR İÇİN BASİT BİTKİSEL TEDAVİLER
* Hergün beş yada altı gram fıstık ve üzüm yenilmesi
* Özellikle çocukların yaşı veya bünyesine dikkat ederek, 1-2 tane bıldırcın yumurtasını sabah akşam içmeleri
* At kuyruğunu iki bardak kaynar suya 4 veya 20 gram arası koyun. 2 gram sarı kantronda ilave edin ve 10 dakika dinlendirin. Hergün 2-3 bardak bu karışımdan içmeleri tavsiye edilir.
İDRAR YOLU İLTİHAPLARI İÇİN BASİT BİTKİSEL TEDAVİLER
* 1 Bardak kaynar suyun içine 10 gram funda tohumu koyun. 10 dakika dinlendirin, hergün 2-3 bardak için.
* Bir bardak kaynamış suyun içine, 1 kaşık keneviri döverek koyun. 10 dakika dinlendirin, bu karışımı gün içinde bitirin.
* Bir bardak suyu kaynatın, içine 100 gram maydanoz tohumu koyun, beş dakika daha kaynatın ve on dakika dinlendirin. Bekletmiş olduğunuz bu karışımdan günde 3-4 bardak tüketin.
* 1 bardak kaynak suya, on gr incecik kıydığınız maydanozu ve beş yada altı gr ebegümecini koyun. 10-15 dakika beklettikten sonra hergün 3-4 bardak içilmesi tavsiye edilir.


İdrar Yolu Rahatsızlığı Anlamı, İdrar Yolu Rahatsızlığı Fotoğrafları, İdrar Yolu Rahatsızlığı Hakkında Bilgi, İdrar Yolu Rahatsızlığı Hakkında Kısa Bilgi, İdrar Yolu Rahatsızlığı Hakkında Yazı, İdrar Yolu Rahatsızlığı İle İlgili Bilgiler, İdrar Yolu Rahatsızlığı Kavramı, İdrar Yolu Rahatsızlığı Kısa Özeti, İdrar Yolu Rahatsızlığı Nasıl Oluşur?, İdrar Yolu Rahatsızlığı Ne Demektir?, İdrar Yolu Rahatsızlığı Neden Olur?, İdrar Yolu Rahatsızlığı Nedenleri, İdrar Yolu Rahatsızlığı Nedir?, İdrar Yolu Rahatsızlığı Örnekleri, İdrar Yolu Rahatsızlığı Oyunları, İdrar Yolu Rahatsızlığı Oyunu Oyna, İdrar Yolu Rahatsızlığı Resimleri, İdrar Yolu Rahatsızlığı Tanımı, İdrar Yolu Rahatsızlığı Tedavisi, İdrar Yolu Rahatsızlığı Videoları, İdrar Yolu Rahatsızlığı Vikipedi, İdrar Yolu Rahatsızlığına Çare

0 yorum:

Yorum Gönder