Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Dinazor Klonlandı ? Resimleri Hakkında


Universitesi bilim adamları mükemmel bir şekilde dinozor klonladığını duyurdu. Üniversite’nin sözcüsü yaptığı açıklamada klonladıkları Spot ismini verdikleri klonun mükemmel bir şekilde dünyaya geldiğini açıkladı. Jurrasik parktan hatırladığımı tatlı yüzü ile insanların sevgisini kazanan Apatosaurus cinsi klon John More Üniversitesi Veterinerlik’te üretildi.

Dinazor müzesinden bulunan Apatosaurus türünden DNA ayıklama yöntemi ile kemiğinden alınan DNA’lar sayesinde dinazoru üretmeyi başardılar. Deve kuşu rahmine enjekte edilerek yumurtlaması sağlanan klon tamaen Apatosaurus türünün DNA’larını taşıyor. Deve kuşu ile dinazorların DNA benzerliğinden yararlanan bilim adamları ilerleyen zamanlarda diğer türleride üretmeyi planlıyor. Genetik Mühendisliği için bir dönüm noktası olan bu bilim olayı bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı. Kimya mühendisi Dr Gemma Sheridan tarafından üretilen dinazoru görenler bu olayların sadece Jurrasik Park’ta olacağına inandıklarını gerçeği görünce şaşkınlık geçirdiklerini belirttiler.

PETA tarafından yok olmaya yüz tutmuş türler için bir umut olduğu ve bu çalışmayı destekledikleride belirtildi. Ancak bu türlerin üretiminin hayatı tehlikeye sokacak adımlar olduğu için eleştiride de bulundular.

Diğer dinazorlarında üretimi için çalışmalara başladıklarını 10 yıl içinde bütün türleri üretebilecekleri açıklandı. Doğan SPOT dinazorun durumunun stabil olduğu belirtildi.

NOT : Resim temsili resimdir bilgiler aşağıdaki kaynaktan alınmıştır. Resimdeki bulunan hayvan kanguru yavrusudur.

Kaynak : http://news-hound.org/british-scientists-clone-dinosaur/

0 yorum:

Yorum Gönder