Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Ayakkabı Kutusunsan Kamyon - Otobüs Yapma ( Resimli anlatım)

Kamyon Oyuncak Yapılır?
 Karton Ayakkabı Kutusundan Otobüs ve Kamyon yapma.
Nasıl Oyuncak Karton Kamyon yapılır? Kartondan Otobüs Nasıl Yapılır? . Resimli anlatımlı Kutudan Oyuncak Araç yapılışı ne kadar kolay resimlere baktığınızda sizde görüyorsunuz.
Karton ayakkabı kutusunu ayakkabıcılardan birde pazarda ayakkabı satanlardan istediğinizde mutlaka yardımcı olmak için verirler. Kamyon ya da Otobüsün ön tarafı için sakız kutularını bakkalınızdan temin edebilirsiniz.
Diğer malzemelere gelince, tekerler için 3 adet boş tuvalet kağıdı rulosu ve biraz siyah fon kağıdı ya da mukavva işinizi görür. Kamyon ya da Otobüsüsünüzü Akrilik veya Guaj boya ile boyayabilirsiniz.

Resimli Yapım Aşamaları



ayakkabi-kutusundan-oyuncak-kamyon-nasil-yapilir




Karton Ayakkabı Kutusu

Ön taraf için sakız kutusu ya da bir süt ya da meyve suyu kutusunu keserek kullanabilirsiniz.

İki kutuyu yapıştırdıktan sonra Akrilik beyaz boya ile bir kat astar çekiniz. Bu arada Boyalarınız yoksa onun yerine defter kitap kaplarıyla kaplayabilirsiniz.

Kamyonun kasasına mavi renge ön tarafını turuncu renge boyayınız. (Tabi siz hangi rengi isterseniz seçebilirsiniz)

A4 kağıtlarından küçük dikdörtgen kağıtlar kesin bunları kamyonun camları olarak yapıştırınız. Kalem ile ön tarafını çiziniz.

İki düğme ile farlarını yapın. Düğme yoksa kartondan yuvarlak kesin ya da gazoz kapağı yapıştırınız.

Şimdi burada tekerleri bu şekilde yaparsanız tabiki teker dönmeyecektir ancak ittiğinizde sürüklenir. Benim sizlere tavsiyem hani şu 3 kiloluk su şişeleri var onların mavi kapakları teker yapılmak için çok uygun boyutlarda. Ortadan bir çıta yardımı ile o kapakların ortalarında delik açarak yapabilirsiniz.

Tekerleri bu şekilde yapıştırınız.

İpi önden alt tarafa yapıştırabilir ya da bir delik açarak ip bağlayabilirsiniz.

Kamyonumuzun son hali. Kolay gelsin.












1 yorum: