Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Karnıbaharın Faydaları (kanser) Şifalı Bitkiler


Hazır mevsimiyken yiyin derim...

Hep beyazdan uzak bir beslenme diyip duruyoruz, peki bu tüm beyazlar için geçerli mi, yoksa istisnalar var mı?


Un, şeker, tuz, pirinç...

Peki ya karnabahar...Beyaz fakat güçlü kanser savaşçısı bir sebze.

İşte şimdi Karnabahar yemeniz için bir sebep yaratalım.

Karnabaharda sülforafan denen bi madde mevcuttur ki o pişerken çıkan kimine göre çok güzel (!) kokusunu bu maddelere borçludur.

Sülforafanın kanser karşıtı etkisi oldukça kuvvetlidir. Bu yüzden güçlü bir antioksidan ve vücuttaki doğal detoksife edici enzimlerin uyarıcısısdır.

Karnabahar yedikten bir kaç dakika sonra sülforafan kana karışarak antioksidan sistemleri harekete geçirir. Böylelikle kanserojen molekülleri zararsız hale getirir ve atılmalarını sağlar.

Karnabahar gibi sülforafan içeren karalahana, lahana, brokoli de kanser riskini azaltır.

Bu kadar bilgiyi tabiiki karnabahar sevmeyenler de faydası için hazır mevsimi iken yesin diye verdim.

Bu arada patates püresini patates yerine karnabahar kullanarak hem daha az kalorili hem de bol lifli olan karnabahardan yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder