Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Frambuaz Soslu Muhallebi Tarifi Yaplışı -Tatlı Tarfileri-

Malzemeler:

2 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
Yarım çay bardağı un
Yarım çay bardağı
Buğday nişastası

Sos İçin Malzemeler:

1 su bardağı frambuaz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Süslemek İçin
Nane yaprağı

Yapılışı :

Tüm malzemeyi bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.

Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Muhallebiyi su ile ıslatılmış kaplara paylaştırın.
Oda ısısına gelinceye kadar bekletin ve daha sonra buzdolabına alın.

Servis yaparken kapları ters çevirip muhallebiyi servis tabağına alın.

Frambuaz, şeker ve vanilyayı sos haline gelinceye kadar pişirin. Tabağa sosu yayıp üzerine su muhallebisini yerleştirin.

Nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder