Malzemeler:
3 adet yufka
Sos malzemesi için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İç malzemesi için:
1 parça beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Arzuya göre susam, çörek otu ya da haşhaş tohumu
Hazırlanışı:
1. yufkayı tezgaha serin.
Üzerine yeteri kadar sos malzemesinden sürün ve 2. yufkayı üzerine serin.
Yine yeteri kadar sos malzemesini her yanına sürün ve 3. yufkayı da en üste serin.
Sos malzemesini sürün.
Karşılıklı kenarları içe katlayarak yuvarlak olan yufkaya kare şekli verin ve sos malzemesinin kalanını sürün.
kolay börek
İnce kıyım doğranmış maydanozu peynir ile güzelce karıştırın ve bu karışımı yufkanın üzerine serpin.
kolay börek
Zarf şekli verir gibi köşeleri karşılıklı olarak ortada birleştirin.
kolay börek
600
4 adet büyük üçgen elde edin.
kolay börek
Önce bu üçgenleri bıçakla kesiniz.
kolay börek
Önce bu üçgenleri bıçakla kesiniz.
Her bir üçgeni pizza dilimi keser gibi 4 eşit parçaya kesin ve 16 adet üçgen börek elde edin.
Börekleri buzdolabı poşetlerine yeterli sayıda düzgünce yerleştirin. Poşetlerin havasını alıp ağzını bağlayın. En az 1 gece dondurucuda bekletin.
Pişireceğiniz zaman börekleri ÇÖZDÜRMEDEN yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Arzuya göre susam- çörek otu veya haşhaş tohumu serpin.
kolay börek
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
kolay börek
Sıcak servis yapmanızı öneririm.
0 yorum:
Yorum Gönder