Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Yasaklanan Youtube'a nasıl girilir ? Videolu Anlatım







Engelli Youtube'a ulaşmak için pek çok farklı yöntem var. Bunların başında DNS değiştirme, İnternet'e bir sanal ağ üzerinden, yani VPN üzerinden bağlanma veya ilgili siteye benzer yöntemleri kullanarak ulaşan Proxy siteleri kullanmak sayılabilir. Şimdi gelin hepsini teker teker inceleyelim.

Yasaklı Youtube'a girmek amacıyla bir Proxy sitesi bulmak için Google'da "free proxy sites" şeklinde arama yapabilir ya da hidemyass.com gibi çok bilinen siteleri kullanabilirsiniz.

Ancak kullanacağınız Proxy sitelesine girerken, güvenilir olup olmadığı hakkında ufak bir araştırma yapmanız, kullanıcı yorumlarına bakmanız gerekiyor çünkü zararlı görünen sitelere girmek virüslerle uğraşmak anlamına da gelebiliyor. Bu nedenle bilgisayarın güvenlik uyarısı verdiği sitelere girmemek gerekiyor.

Youtube'a girmek için DNS adresinizi de değiştirebilirsiniz. Fakat özellikle çok sık kullanılan DNS adresleri yasaklanabildiğinden, engelli sitelere giriş yapabilmek için İnternet'ten araştırarak her zaman en güncel olan adresi bulmak gerekiyor.

Bunun yanı sıra akıllı telefon ve tabletlerde Youtube'a girmek için VPN de kullanabilirsiniz. Bunun için Google Play ya da Apple Store'dan "Hotspot Shield" ya da "Onavo Protect" programlarını indirmeniz yeterli.

Ancak bu tür sanal özel ağlar üzerinden bağlanmak, akıllı telefon ve tabletlerin şarjını çok hızlı tükettiğinden, yasaklı sitelerle girmediğiniz zamanlarda VPN bağlantısını pasif hale getirmenizi öneririz.

Tüm bunların dışında, Youtube'a girmek için Zenmate uygulamasını da kullanabilirsiniz. Bir Google Chrome eklentisi olan Zenmate'in çalışma prensibi çok basit ve bilgisayarınıza zararı yok. Sadece İnternet bağlantınızı biraz yavaşlattığını söyleyebiliriz. Bunun için de sadece yasaklı sitelere girişte Zenmate'i açabilir, diğer zamanlarda uygulamayı pasif hale getirebilirsiniz.

Bu yolları izleyerek artık kolaylıkla Youtube'a girebilirsiniz.


kaynak:uzmantv



Yasaklanan Youtube'a nasıl girilir ? Videolu Anlatım İzle



0 yorum:

Yorum Gönder