Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Mayonez Soslu Patates Tarifi

Zeytinyağı günlük hayatta kullanılan en sağlıklı yağ olarak bilinir. Doktorlar yemeklerde tereyağı, margarin yerine zeytinyağı kullanılmasını önerir. Özellikle ege yöresinde zeytinyağı daha çok kullanılmasından dolayı zeytinyağlı yiyecekler çeşitlilik gösterir.

Mayonez soslu patates malzemeleri

4-5 adet patates( tercihen bebek patates)
1 yemek kaşığı mayonez
1-2 sap taze soğan
3 yemek kaşığı yoğurt (sulu olmasın)
tuz karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı veya sızma zeytinyağı

 yapılışı

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soymayıp bir kenarda bekletin.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip haşlanan patatesleri koyalım.
Patates ezici ya da bir kaşıkla her patatesin üzerine bastıralım ki parçalansın.
Ama bu işlemi yaparken dikkat edin kabuklarından iyice kopmasın.
Her patatesin üzerine tereyağı parçacıkları koyun.
Ardından karabiber ve tuz serpin.
Önceden ısıtılmış 225 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Servis yaparken mayonez ve yoğurtla çırptığınız sostan üzerlerine 1 kaşık koyup doğranmış taze soğanlardan serpin.
Et yada tavuk yanında isterseniz salata olarak servis yapın, mayonez soslu patates  hazır, afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder