Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Galatasaray 1 - 0 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri İzle 22 şubat 2014 (gs bjk geniş özet)

Galatasaray Beşiktaş maçı geniş özeti, golü ve detaylı analizi burada.

Süper Lig'in 22. hafta mücadelesinde oynanan derbi maçta Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki mücadelede Sarı-kırmızılılara galabiyeti getiren golü 38. dakikada penaltıdan Selçuk İnan kaydetti. Bu arada ikinci yarıda Beşiktaşlı kaleci Tolga Zengin'in yerine oyuna dahil olan Cenk Gönen 84. dakikada yerde kaldı. Pozisyon sonrası baygınlık geçiren Cenk, saha içinde yapılan tedavinin ardından oyuna devam etti. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır da maçta +11 dakika uzatma verdi.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 44'e yükselterek 2. sırada yer alırken, Beşiktaş 42 puanda kaldı.

GALATASARAY, İKİNCİLİK KOLTUĞUNU BEŞİKTAŞ'TAN GERİ ALDI

Galatasaray derbi maçta Beşiktaş'ı Selçuk İnan'ın penaltı golüyle 1-0 yenip ligde yeniden 2. sıraya yükseldi.  Sarı-kırmızılı ekip, bu galibiyet sonrası maç fazlasıyla lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3'e düşürdü.

- Selçuk İnan 4 gole ulaştı

Attığı golle Galatasaray'ı Beşiktaş karşısında galibiyete taşıyan isim olan Selçuk İnan, bu sezon 4 gole ulaştı.Ligde bu sezon Sivasspor, Elazığspor, Bursaspor ve Beşiktaş maçlarında skora katkı yapan Selçuk, tüm gollerini iç saha maçlarında kaydetti.

- Semih Kaya'dan fair-play dersi

Karşılaşmanın 54. dakikasında aut kararı verilen pozisyonda hakemi uyaran Semih Kaya, kararın düzeltilmesini sağladı. Semih Kaya, Galatasaray ceza sahasına yakın bir noktada Olcay Şahan ile girdiği pozisyonda topun dışarı çıkmasının ardından aut kararı verilince, hakem Cüneyt Çakır'a giderek, topun kendisinden çıktığını ve korner olması gerektiğini söyledi. Bu uyarı üzerine Cüneyt Çakır, kararını korner olarak düzeltti.

Cüneyt Çakır, sergilediği örnek davranış nedeniyle Semih'in elini sıkarken, siyah-beyazlı oyuncular Almeida ile Hutchinson da sarı-kırmızılı oyuncuya teşekkür etti.

- Selçuk İnan'ın derbilerde 4. golü

Selçuk İnan, Beşiktaş karşısında penaltıdan bulduğu golle, sarı-kırmızılı formayla derbi maçlardaki 4. golünü kaydetti. Galatasaray formasıyla ilk derbi golünü 2011-2012 sezonu Süper Final'de 2-1 yenildikleri Fenerbahçe maçında atan Selçuk, 2012-2013 sezonda ise deplasmanda Beşiktaş'la 3-3 berabere kaldıkları müsabaka ile Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'yi 2-1 yendikleri maçta birer kez rakip fileleri havalandırmıştı.

- Mancini ilk derbisini kazandı

Sarı-kırmızılı ekibin Beşiktaş karşısında aldığı galibiyet, teknik direktör Roberto Mancini'nin de ilk derbi zaferi oldu. Galatasaray'ın başında çıktığı ilk derbide Fenerbahçe'ye rakip sahada 2-0 mağlup olan Mancini, ikinci derbisinde ise Beşiktaş'a karşısında galibiyet elde etti.

Galatasaray'ın zorlu Beşiktaş ve Chelsea maçlarından önce Ünal Aysal Florya'da Mancini ile görüşüp takıma ve teknik heyete inançlarının tam olduğunu geçen gün bildirmişti. Bu hamlenin üzerine 2 dev maça 1 milyon dolarlık prim belirleyen sarı-kırmızılı yönetim ayrıca aldıkları kararla önce derbiye sonra da Chelsea maçlarına tam kadro giderek takıma destek verme kararı aldı. Galatasaray yönetimi dün gece Arena'ya tam kadro giderek aldıkları kararı uygulamaya başladı.

Maçtan önce tribünlerde Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba'ya geçmiş olsun pankartı asıldı.

Maç öncesi karaborsacılar Metro'da iş başındaydı. Kale arkası biletleri 500 TL'den satıldı.

Beşiktaş'ın kalecisi Tolga Zengin sakatlanıp ilk yarı sonunda karşılaşmayı terk etmek zorunda kaldı. İkinci yarı oyuna giren yedek kaleci Cenk başına aldığı darbe ile sakatlanınca oyun 11 dakika durdu ve maçın hakemi Cüneyt Çakır bu süreyi uzatma dakikalarına ekledi.

İngiltere Premier Lig'de Chelsea, Everton'u uzatmalarda John Terry'nin attığı gol ile 1-0 mağlup ederken maç sonu Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik direktör basın toplantısı sırasında ilginç de bir açıklama yaptı. Galatasaray eşleşmesini değerlendiren Mourinho, sarı-kırmızılı kulüp için, "Galatasaray iyi oyunculara sahip. Sneijder, Drogba, Melo, Eboue, Riera... Türk oyuncular da en iyi Türk oyuncular" dedi.

Mourinho Drogba ve Sneijder üzerine odaklanılmaması gerektiğini ve Riera'nın da iyi bir futbolcu olduğunun altını çizdi.

Mourinho'nun yaptığı bu açıklama kafaları karıştırırken, Portekizli teknik direktörün Ocak ayında Galatasaray ile olan sözleşmesini fesheden İspanyol futbolcu hakkında bilgisinin olup olmadığı konuşuldu.

GALATASARAY 1 - 0 BEŞİKTAŞ (MAÇ SONUCU)
Gol: 38' Selçuk İnan (pen).
Sarı Kart: 37' Dany, 52' Ceyhun, 71' Veli.

VE MAÇ SONA ERDİ. GALATASARAY DERBİDE 3 PUANI KAZANAN TARAF OLUYOR.
Oyunu geciktirmeden dolayı Muslera sarı kart görüyor.
102' SARI KART: Fernando Muslera.
Beşiktaş için son atak saniyeleri.
100' Alex Telles, soldan ortaladı, Dany uzaklaştırdı, Selçuk iki tarafında takım arkadaşları olmasına rağmen şut çekti. Vücudunu siper eden Dany topu kornere çeldi.
99' Gökhan Töre, ofsayta yakalandı.
98' Drogba sol taç çizgisinde topu tutmaya çalıştı. Beşiktaşlılar bastırdı ve siyah beyazlılar tacı kazandı.
96' Yekta, Drogba'ya doğru yolladı. Necip topu taca uzaklaştırdı.
Cenk sürekli olarak arkadaki sağlık ekibiyle iletişim halinde.
93' Oyun tekrar başladı. Beşiktaş'ta motta ofsayta yakalandı. Maçın bitmesine şu anda belirtilen süreye göre 8 dakika var.
11 DAKİKA UZATMA EKLENDİ.
Kronometreler 91. dakikayı gösteriyor. Cenk oyuna devam edecek.
Kalenin önünde Cenk tekrar yere oturdu. Takım arkadaşları etrafında, oyun yaklaşık 5 dakikadır durmuş durumda.
Ayağa kalkan Cenk, kaleye doğru yürüdü, Cüneyt Çakır ile konuştu, yüzündeki küçük açılmaya bandaj yapıldı.
Beşiktaş 3 oyuncu değişiklik hakkını tamamladı, Cenk oyuna devam edebilecek gibi görünüyor. Sağlık ekibi ve takım arkadaşları endişeyle Cenk'e yardımcı oluyorlar.
Cenk ayağa kalktı ve kendini tekrar yere bıraktı.
Oyun iki dakikadır durmuş durumda. Oyun alanı içinde Cenk'in tedavisi devam ediyor.
84' Selçuk'un defansın arkasına pasını verdi. Yekta ve Burak topa hareketlendi. Bu sırada yaşanan karambolde Burak'la çarpışan Cenk, kötü bir şekilde yere düştü. Sağlık ekibi aceleyle oyun alanına girdi. Cenk'in düşüşü bir anda tüm oyuncuların ve tribünlerin yüreğini ağzına getirdi.
83' Veli, Melo'ya sert bir müdahalede bulundu. Hakem topa müdahale dedi ancak endirek serbest vuruş verdi.
Son 10 dakikada Beşiktaş'ın topla oynama oranı %63'e ulaştı.
Beşiktaş'ın ofansif değişikliğine Galatasaray defansif bir değişiklikle karşılık verdi. Bu dakikalarda Galatasaray, kontratağa çıkarken çok sık pas hatası yapıyor.
81' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Çıkan oyuncu Wesley Sneijder, giren oyuncu Gökhan Zan.
80' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Çıkan oyuncu Oğuzhan Özyakup, giren oyuncu Ömer Şişmanoğlu.
80' Necip'in ortasına Yekta müdahale etti. Korner kazanıldı.
79' Selçuk defansın arkasına hareketlenen Burak Yılmaz'ı görüyor. Burak, ofsayt pozisyonunda.
Üst üste fauller yüzünden oyun sıkça duruyor bu dakikalarda.
77' Fernandes'in yerde kalması ile serbest vuruş kazanıldı. Fernandes'in ortasına Necip vurdu, top auta çıktı.
76' Burak Yılmaz defansın arkasına süratle hareketlendi, topla buluşmayı başardı. Topu Sneijder'e çevirdi, Sneijder'in vuruşu defanstan dönüyor.
Maçın son 15 dakikasına giriyoruz. Beşiktaş ön alanda presini sürdürüyor.
72' Galatasaray, ceza sahasının sol çaprazından neredeyse çizginin üzerinden Drogba'nın yerde kalması ile serbest vuruş kazandı. Sneijder arka direğe çok sert vurdu. Cenk iki hamlede topu kontol etti.
Semih Kaya'ya sert müdahalede bulunan Veli sarı kart gördü.
71: SARI KART: Veli Kavlak.
70' Galatasaray yine presle topu kazandı. Veysel sağ kanattan topla ilerledi. Drogba'yı gördü. Drogba'nın isabetsiz pası taca çıktı.
68' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Çıkan oyuncu Ceyhun Gülselam, giren oyuncu Yekta Kurtuluş.
68' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Çıkan oyuncu Olcay Şahan, giren oyuncu Manuel Fernandes.
67' Galatasaray pres sonucu topu kazandı. Burak Yılmaz arka direkte çok müsait pozisyondaki Sneijder'i görmeyip zor pozisyonda şut çekmeyi tercih etti. Çok farklı dışarı giden top sonrası Galatasaray tribünleri, Drogba ve özellikle Sneijder Burak'a büyük tepki gösterdi.
64' Gökhan Töre tek başına atağı sürükledi. 4 Galatasaraylı'nın arasında kalan Gökhan, topu çevirmek istedi, defansa çarpan top tekrar Gökhan'a çarpınca top auta çıktı.
Bu dakikada ekrana yansıyan istatistikte iki takımın top kayıplarının 45'te eşitlendiği görülüyor.
61' Beşiktaş savunması korneri uzaklaştırdı. Galatasaraylılar topu kazandı ve tekrar ortaladılar ancak topa kimse dokunamadı ve Beşiktaş aut kazandı.
60' Sol taç çizgisine yakın bir noktada Telles yerde kaldı. Sneijder'in ortası kornere gitti. Telles topun başına geçti.
58' Semih'in vurduğu top Oğuzhan'ın yüzüne çarpıyor. Oğuzhan yerde kaldı, sağlık görevlileri oyun alanına geldi. Oğuzhan oyuna devam edecek.
56' Almeida üst üste pozisyonları harcıyor. Sağ kanattan yapılan ortada Almeida ceza sahasında topla buluştu. Almeida müsait pozisyondaki arkadaşlarına pas vermedi, zor pozisyonda dönerek vuruşunu yaptı ve top auta çıktı.
54' Derbide büyük centilmenlik örneği. Olcay'ın presi sonrası top Semih Kaya'ya çarparak auta çıktı. Cüneyt Çakır autu işaret etti. Semih Kaya top benden çıktı dedi. Cüneyt Çakır, Semih'in elini sıktı, oyuncuyu Fair Play gösterdiği için tebrik etti ve kararını değiştirerek korneri verdi.
Kendisine çalım atan Motta'yı çeken Ceyhun sarı kart görüyor.
52' SARI KART: Ceyhun Gülselam (Galatasaray).
51' Veli'nin Melo'ya arkadan müdahalesine hakem faulü çaldı. Sneijder kısa kullandı. Alex Telles'in ortası Gökhan'a çarptı kornere çıktı.
50' Almeida Muslera ile karşı karşıya kaldı. Ancak pozisyon ofsayt.
50' Oğuzhan'a Melo sert bir müdahale yaptı, hakem Melo'yu uyarıyor.
49' Veli'nin ortasına müsait pozisyondaki Almeida isabetli bir vuruş yapamadı.
47' ALMEIDA İNANILMAZ BİR GOL POZİSYONUNU DEĞERLENDİREMEDİ. Atağa çıkarken topu kaptıran Galatasaraylılar, bir anda Almeida'yı unuttu. Defansın arkasına sarkan Almeida, Muslera'nın bacaklarına doğru vurdu. Muslera'ya çarpan top çok az farkla kornere çıktı.
46' İkinci yarı Galatasaray'ın vuruşuyla başladı.
46' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Çıkan oyuncu Tolga Zengin, giren oyuncu Cenk Gönen.
Kaleci Tolga sakatlığı sebebiyle oyuna devam edemiyor. Yedek kaleci Cenk oyuna girdi.

İlk yarının en çok koşan oyuncusu Beşiktaş'ın orta sahası Atiba Hutchinson. Atiba 5800 metrelik bir mesafe kat etti ilk yarıda. Maçın en çok koşan ikinci oyuncusu ise Galatasaray'ın ön liberosu Ceyhun Gülselam. Beşiktaş ataklarını ilk karşılayan isim olan Ceyhun, ilk yarıda 5700 metre koştu.

Galatasaray ilk yarının başında Beşiktaş'ın büyük presi sonucu iyi oyun kuramadı. 30. dakikadan sonra vites arttıran Galatasaray üst üste yakaladığı pozisyonlar sonucu penaltı kazandı. Selçuk'un gole çevirdiği penaltıdan sonra Beşiktaş oyunu dengeledi. Bir kaç dakika sonra başlayacak ikinci yarıda Beşiktaş'ın ne gibi değişiklikler yapacağını aktaracağız.

İLK YARININ SONUCU GALATASARAY 1 - BEŞİKTAŞ 0.
46' Pedro Franco topu uzaklaştırmak isterken araya giren Burak'a vuruyor. Sneijder'in arka direğe kestiği ortayı Tolga kontrol etti ve bu pozisyon sonunda Cüneyt Çakır ilk yarıyı bitirdi.
İlk yarının sonuna 1 dakika uzatma eklendi.
44' Drogba üst üste iki pozisyonda defansına yardımcı olup, yapılan ortaları uzaklaştırarak tribünlerden büyük alkış alıyor.
43' Gökhan Töre kanat değiştirdi. Sol kanatta iki çalım attı. Ortasını Ceyhun kornere çeliyor.
42' Sol kanatta topla buluşan Atiba şık çalımları sonucu yerde kaldı. Topun gerisinde Gökhan Töre var. Ortayı Drogba uzaklaştırıyor.
40' Beşiktaş sağ kanattan atak geliştirdi. Necip'in ortasını ters kanatta Veysel uzaklaştırdı.
38' GOOOOOLLLLLLL..... SELÇUK İNAN TOP İLE KALECİ TOLGA'YI AYRI KÖŞELERE GÖNDERİYOR.
38' SARI KART: Dany (Beşiktaş).
Veysel Sarı, ceza sahasında Motta'dan çalımla kurtuldu. Dany'e de çalım attı, ancak topa kayarak müdahale eden Dany, top ile birlikte Veysel Sarı'yı da düşürdü.
37' PENALTI, VEYSEL SARI YERDE KALDI. PENALTIYI YAPAN DANY SARI KART GÖRÜYOR.
36' Defansın arkasına atılan topta Almeida ikinci kez ofsayta yakalandı.
34' DROGBA SOL KANATTA TOPLA BULUŞTU, DÖNDÜ VE ÇOK SERT VURDU, TOP YAN AĞLARDA KALDI. Tribünler topun yan ağlarla buluşmasıyla bir anda gol diye ayağa kalktı.
33' Galatasaray sağ kanattan çok tehlikeli geldi. Selçuk'un ortasına Burak vurdu, topa iyi vuramayınca top korner civarından auta çıktı. Arka tarafta Drogba daha müsait pozisyondaydı.
32' Kornerden yine yararlanamadı Galatasaray, Sneijder sol ayağıyla ortaladı. Tolga başarılı.
31' Olcay defansın arkasına atılan topu kovaladı, Muslera uzandı ve topu tuttu. Galatasaray hızlı hücuma çıktı, Veysel'in ortası kornere çıktı.
30' Defansın arkasına atılan topta Hugo Almeida ofsayta yakalandı.
29' Sneijder'in ortasında Tolga çıktı ve topu kontrol etti.
29' Galatasaray kornerden yararlanamadı. Top çevrildi, Drogba topla buluşur buluşmaz şık bir topuk çalımı attı ve yerde kaldı. Galatasaray sağ kanattan faul kazandı.
28' Sneijder'in sert vuruşu kornere çıktı.
27' Galatasaray kaleye 45 metrelik bir mesafeden serbest vuruş kullanacak.
Bu dakikada Galatasaray'ın 2, Beşiktaş'ın 8 faulü var.
26' Veli topla birlikte 3 kişinin arasına girdi. Vuruşu defansa çarpınca Muslera rahat kontrol etti.
24' Veysel Sarı sağ kanattan içeri kat etti, sol ayağıyla yaptığı ortaya kimse dokunamadı. Kaleci Tolga topu kontrol ediyor.
Şu dakikaya kadar topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın %53-%47 üstünlüğü mevcut.
23' Korneri Muslera tek yumrukla uzaklaştırdı. Olcay Şahan, Muslera'dan gelen vurdu ancak top çok farklı dışarı çıktı.
22' Beşiktaş sağlı sollu ataklarla Galatasaray kalesine geliyor. Gökhan Töre sağ kanatta sıfıra indi. Hakan Balta kornere çeldi.
Defansın arkasına atılan topta Almeida sol çaprazdan gelişine vurdu. Muslera'nın uzanamadığı top direği sıyırarak auta çıktı.
20' ALMEIDA MAÇIN EN TEHLİKELİ POZİSYONUNU KAÇIRDI.
18' ALEX TELLES ÇOK ÖNEMLİ BİR POZİSYONDAN YARARLANAMADI. Galatasaray sol kanattan şık paslarla geldi, son adamdan sıyrılan Telles, sol çapraz çok sert vurdu. Yerden sert vuruş, arka direkten az farkla dışarı çıktı.
17' Galatasaray çift vuruştan yararlanamadı. Beşiktaş kontratak kazandı. Ramon Motta'nın sol çaprazdan yaptığı sert vuruş az farkla dışarı gitti. Beşiktaş maçın başından bu yana ilk defa bu kadar kalabalık gelmişti.
16' Veysel Sarı sağ kanattan ortaladı. Pedro Franco karşıladı. Tekrar Veysel'e gelen topa Ramon Motta ayağını tehlikeli kaldırdı. Galatasaray sağ kanattan çift vuruş kazandı.
15' Beşiktaş orta sahasını ortadan geçmeyen çalışan Melo yerde kaldı, hakem Oğuzhan'ı uyarıyor.
14' Sneijder defansın arkasına Burak'a 50 metrelik bir pas attı ancak Burak ofsayta yakalandı.
12' Beşiktaş sağ kanattan başarılı geldi. Gökhan Töre'nin arka direğe yaptığı ortayı Oğuzhan elle kontrol ediyor.
Beşiktaş'ın başarılı presi Galatasaray'ın sık sık Muslera'ya geri pas yapmasına sebep oluyor.
8' Pedro Franco ile hava topu mücadelesine çıkan Drogba, yerde kaldı. Oyun devam etti.
İki takım da ön alanda başarılı pres uyguluyor.
6' Almeida-Veysel mücadelesinde Veysel yerde kaldı. Sağlık görevlileri oyuna geldi, kenara gelen Veysel oyuna devam edecek.
5' Alex Telles, müthiş çalımlarla sol kanattan ilerledi, defansın arkasına Burak'ı kaçırdı, ancak pozisyon ofsayt.
4' Olcay'ın Melo'ya müdahalesine hakem faul dedi. Kazanılan serbest vuruş Drogba'ya ortalandı. Drogba'nın indirdiği topa kimse yetişemedi. Kaleci Tolga topu kontrol ediyor.
3' BEŞİKTAŞ MÜSAİT POZİSYONDAN GOL ÇIKARAMADI. Olcay Şahan, sol kanattan bomboş ilerledi. Ancak yavaş ortası Muslera'da kaldı.
Galatasaray'da Burak Yılmaz sağ açık mevkiinde görev yapıyor. Sol kanada yakın tarafta Sneijder var.
2' Ceyhun'un faulüyle Oğuzhan yerde kaldı. Kazanılan frikik uzun kullanıldı, Almeida yetişemedi, top auta çıktı.
1' Cüneyt Çakır düdüğünü çaldı maça Beşiktaş başladı.
Maça Beşiktaş başlayacak.
İstiklal marşımız okundu. Maç başlamak üzere. Ligin ikincisini belirleyecek maç başlıyor.
Dev maçın başlamasına 4 dakika kaldı. Takımlar açılış seramonisi için sahaya çıkmak üzereler.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Galatasaray: Muslera, Veysel, Semih, Hakan Balta, Telles, Ceyhun (Dk. 68 Yekta), Selçuk, Melo, Sneijder (Dk. 80 Gökhan Zan), Burak, Drogba
Beşiktaş: Tolga Zengin (Dk. 46 Cenk Gönen), Necip, Franco, Dany, Motta, Gökhan, Atiba Hutchinson, Veli, Oğuzhan (Dk. 79 Ömer Şişmanoğlu), Olcay (Dk. 68 Fernandes), Almeida
Gol: Dk. 39 Selçuk İnan (Penaltıdan) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 38 Dany, Dk. 71 Veli (Beşiktaş) Dk. 53 Ceyhun, Dk. 90+9 Muslera (Galatasaray)

Galatasaray 1-0 Beşiktaş maç sonu ve golü (GS BJK geniş özet)



Galatasaray Beşiktaş maçı sona erdi. Galatasaray Beşiktaş maçı özeti ve golleri burada. GS BJK maçı geniş özeti.
Süper Lig'in 22. hafta mücadelesinde oynanan derbi maçta Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki mücadelede Sarı-kırmızılılara galabiyeti getiren golü 38. dakikada penaltıdan Selçuk İnan kaydetti. Bu arada ikinci yarıda Beşiktaşlı kaleci Tolga Zengin'in yerine oyuna dahil olan Cenk Gönen 84. dakikada yerde kaldı. Pozisyon sonrası baygınlık geçiren Cenk, saha içinde yapılan tedavinin ardından oyuna devam etti. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır da maçta +11 dakika uzatma verdi.
Galatasaray bu galibiyetle puanını 44'e yükselterek 2. sırada yer alırken, Beşiktaş 42 puanda kaldı.

GALATASARAY - BEŞİKTAŞ MAÇINDAN NOTLAR
Galatasaray'ın zorlu Beşiktaş ve Chelsea maçlarından önce Ünal Aysal Florya'da Mancini ile görüşüp takıma ve teknik heyete inançlarının tam olduğunu geçen gün bildirmişti. Bu hamlenin üzerine 2 dev maça 1 milyon dolarlık prim belirleyen sarı-kırmızılı yönetim ayrıca aldıkları kararla önce derbiye sonra da Chelsea maçlarına tam kadro giderek takıma destek verme kararı aldı. Galatasaray yönetimi dün gece Arena'ya tam kadro giderek aldıkları kararı uygulamaya başladı.
Maçtan önce tribünlerde Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba'ya geçmiş olsun pankartı asıldı.
Maç öncesi karaborsacılar Metro'da iş başındaydı. Kale arkası biletleri 500 TL'den satıldı.
Beşiktaş'ın kalecisi Tolga Zengin sakatlanıp ilk yarı sonunda karşılaşmayı terk etmek zorunda kaldı. İkinci yarı oyuna giren yedek kaleci Cenk başına aldığı darbe ile sakatlanınca oyun 11 dakika durdu ve maçın hakemi Cüneyt Çakır bu süreyi uzatma dakikalarına ekledi.
İngiltere Premier Lig'de Chelsea, Everton'u uzatmalarda John Terry'nin attığı gol ile 1-0 mağlup ederken maç sonu Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.
Tecrübeli teknik direktör basın toplantısı sırasında ilginç de bir açıklama yaptı. Galatasaray eşleşmesini değerlendiren Mourinho, sarı-kırmızılı kulüp için, "Galatasaray iyi oyunculara sahip. Sneijder, Drogba, Melo, Eboue, Riera... Türk oyuncular da en iyi Türk oyuncular" dedi.
Mourinho Drogba ve Sneijder üzerine odaklanılmaması gerektiğini ve Riera'nın da iyi bir futbolcu olduğunun altını çizdi.
Mourinho'nun yaptığı bu açıklama kafaları karıştırırken, Portekizli teknik direktörün Ocak ayında Galatasaray ile olan sözleşmesini fesheden İspanyol futbolcu hakkında bilgisinin olup olmadığı konuşuldu.

GALATASARAY 1 - 0 BEŞİKTAŞ (MAÇ SONUCU) 

Gol: 38' Selçuk İnan (pen). Sarı Kart: 37' Dany, 52' Ceyhun, 71' Veli. 

VE MAÇ SONA ERDİ. GALATASARAY DERBİDE 3 PUANI KAZANAN TARAF OLUYOR. Oyunu geciktirmeden dolayı Muslera sarı kart görüyor.
102' SARI KART: Fernando Muslera. 
Beşiktaş için son atak saniyeleri.
100' Alex Telles, soldan ortaladı, Dany uzaklaştırdı, Selçuk iki tarafında takım arkadaşları olmasına rağmen şut çekti. Vücudunu siper eden Dany topu kornere çeldi.
99' Gökhan Töre, ofsayta yakalandı.
98' Drogba sol taç çizgisinde topu tutmaya çalıştı. Beşiktaşlılar bastırdı ve siyah beyazlılar tacı kazandı.
96' Yekta, Drogba'ya doğru yolladı. Necip topu taca uzaklaştırdı.
Cenk sürekli olarak arkadaki sağlık ekibiyle iletişim halinde.
93' Oyun tekrar başladı. Beşiktaş'ta motta ofsayta yakalandı. Maçın bitmesine şu anda belirtilen süreye göre 8 dakika var.
11 DAKİKA UZATMA EKLENDİ.
Kronometreler 91. dakikayı gösteriyor. Cenk oyuna devam edecek.
Kalenin önünde Cenk tekrar yere oturdu. Takım arkadaşları etrafında, oyun yaklaşık 5 dakikadır durmuş durumda.
Ayağa kalkan Cenk, kaleye doğru yürüdü, Cüneyt Çakır ile konuştu, yüzündeki küçük açılmaya bandaj yapıldı.
Beşiktaş 3 oyuncu değişiklik hakkını tamamladı, Cenk oyuna devam edebilecek gibi görünüyor. Sağlık ekibi ve takım arkadaşları endişeyle Cenk'e yardımcı oluyorlar.
Cenk ayağa kalktı ve kendini tekrar yere bıraktı.
Oyun iki dakikadır durmuş durumda. Oyun alanı içinde Cenk'in tedavisi devam ediyor.
84' Selçuk'un defansın arkasına pasını verdi. Yekta ve Burak topa hareketlendi. Bu sırada yaşanan karambolde Burak'la çarpışan Cenk, kötü bir şekilde yere düştü. Sağlık ekibi aceleyle oyun alanına girdi. Cenk'in düşüşü bir anda tüm oyuncuların ve tribünlerin yüreğini ağzına getirdi.
83' Veli, Melo'ya sert bir müdahalede bulundu. Hakem topa müdahale dedi ancak endirek serbest vuruş verdi.
Son 10 dakikada Beşiktaş'ın topla oynama oranı %63'e ulaştı.
Beşiktaş'ın ofansif değişikliğine Galatasaray defansif bir değişiklikle karşılık verdi. Bu dakikalarda Galatasaray, kontratağa çıkarken çok sık pas hatası yapıyor.
81' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Çıkan oyuncu Wesley Sneijder, giren oyuncu Gökhan Zan. 
80' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Çıkan oyuncu Oğuzhan Özyakup, giren oyuncu Ömer Şişmanoğlu.
80' Necip'in ortasına Yekta müdahale etti. Korner kazanıldı.
79' Selçuk defansın arkasına hareketlenen Burak Yılmaz'ı görüyor. Burak, ofsayt pozisyonunda.
Üst üste fauller yüzünden oyun sıkça duruyor bu dakikalarda.
77' Fernandes'in yerde kalması ile serbest vuruş kazanıldı. Fernandes'in ortasına Necip vurdu, top auta çıktı.
76' Burak Yılmaz defansın arkasına süratle hareketlendi, topla buluşmayı başardı. Topu Sneijder'e çevirdi, Sneijder'in vuruşu defanstan dönüyor.
Maçın son 15 dakikasına giriyoruz. Beşiktaş ön alanda presini sürdürüyor.
72' Galatasaray, ceza sahasının sol çaprazından neredeyse çizginin üzerinden Drogba'nın yerde kalması ile serbest vuruş kazandı. Sneijder arka direğe çok sert vurdu. Cenk iki hamlede topu kontol etti.
Semih Kaya'ya sert müdahalede bulunan Veli sarı kart gördü.
71: SARI KART: Veli Kavlak. 70' Galatasaray yine presle topu kazandı. Veysel sağ kanattan topla ilerledi. Drogba'yı gördü. Drogba'nın isabetsiz pası taca çıktı.
68' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Çıkan oyuncu Ceyhun Gülselam, giren oyuncu Yekta Kurtuluş.
68' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Çıkan oyuncu Olcay Şahan, giren oyuncu Manuel Fernandes.

67' Galatasaray pres sonucu topu kazandı. Burak Yılmaz arka direkte çok müsait pozisyondaki Sneijder'i görmeyip zor pozisyonda şut çekmeyi tercih etti. Çok farklı dışarı giden top sonrası Galatasaray tribünleri, Drogba ve özellikle Sneijder Burak'a büyük tepki gösterdi.
64' Gökhan Töre tek başına atağı sürükledi. 4 Galatasaraylı'nın arasında kalan Gökhan, topu çevirmek istedi, defansa çarpan top tekrar Gökhan'a çarpınca top auta çıktı.
Bu dakikada ekrana yansıyan istatistikte iki takımın top kayıplarının 45'te eşitlendiği görülüyor.
61' Beşiktaş savunması korneri uzaklaştırdı. Galatasaraylılar topu kazandı ve tekrar ortaladılar ancak topa kimse dokunamadı ve Beşiktaş aut kazandı.
60' Sol taç çizgisine yakın bir noktada Telles yerde kaldı. Sneijder'in ortası kornere gitti. Telles topun başına geçti.
58' Semih'in vurduğu top Oğuzhan'ın yüzüne çarpıyor. Oğuzhan yerde kaldı, sağlık görevlileri oyun alanına geldi. Oğuzhan oyuna devam edecek.
56' Almeida üst üste pozisyonları harcıyor. Sağ kanattan yapılan ortada Almeida ceza sahasında topla buluştu. Almeida müsait pozisyondaki arkadaşlarına pas vermedi, zor pozisyonda dönerek vuruşunu yaptı ve top auta çıktı.
54' Derbide büyük centilmenlik örneği. Olcay'ın presi sonrası top Semih Kaya'ya çarparak auta çıktı. Cüneyt Çakır autu işaret etti. Semih Kaya top benden çıktı dedi. Cüneyt Çakır, Semih'in elini sıktı, oyuncuyu Fair Play gösterdiği için tebrik etti ve kararını değiştirerek korneri verdi.
Kendisine çalım atan Motta'yı çeken Ceyhun sarı kart görüyor.
52' SARI KART: Ceyhun Gülselam (Galatasaray).51' Veli'nin Melo'ya arkadan müdahalesine hakem faulü çaldı. Sneijder kısa kullandı. Alex Telles'in ortası Gökhan'a çarptı kornere çıktı.
50' Almeida Muslera ile karşı karşıya kaldı. Ancak pozisyon ofsayt.
50' Oğuzhan'a Melo sert bir müdahale yaptı, hakem Melo'yu uyarıyor.
49' Veli'nin ortasına müsait pozisyondaki Almeida isabetli bir vuruş yapamadı.
47' ALMEIDA İNANILMAZ BİR GOL POZİSYONUNU DEĞERLENDİREMEDİ. Atağa çıkarken topu kaptıran Galatasaraylılar, bir anda Almeida'yı unuttu. Defansın arkasına sarkan Almeida, Muslera'nın bacaklarına doğru vurdu. Muslera'ya çarpan top çok az farkla kornere çıktı. 
46' İkinci yarı Galatasaray'ın vuruşuyla başladı.
46' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Çıkan oyuncu Tolga Zengin, giren oyuncu Cenk Gönen. Kaleci Tolga sakatlığı sebebiyle oyuna devam edemiyor. Yedek kaleci Cenk oyuna girdi.

İlk yarının en çok koşan oyuncusu Beşiktaş'ın orta sahası Atiba Hutchinson. Atiba 5800 metrelik bir mesafe kat etti ilk yarıda. Maçın en çok koşan ikinci oyuncusu ise Galatasaray'ın ön liberosu Ceyhun Gülselam. Beşiktaş ataklarını ilk karşılayan isim olan Ceyhun, ilk yarıda 5700 metre koştu.

Galatasaray ilk yarının başında Beşiktaş'ın büyük presi sonucu iyi oyun kuramadı. 30. dakikadan sonra vites arttıran Galatasaray üst üste yakaladığı pozisyonlar sonucu penaltı kazandı. Selçuk'un gole çevirdiği penaltıdan sonra Beşiktaş oyunu dengeledi. Bir kaç dakika sonra başlayacak ikinci yarıda Beşiktaş'ın ne gibi değişiklikler yapacağını aktaracağız.

İLK YARININ SONUCU GALATASARAY 1 - BEŞİKTAŞ 0. 46' Pedro Franco topu uzaklaştırmak isterken araya giren Burak'a vuruyor. Sneijder'in arka direğe kestiği ortayı Tolga kontrol etti ve bu pozisyon sonunda Cüneyt Çakır ilk yarıyı bitirdi.
İlk yarının sonuna 1 dakika uzatma eklendi.
44' Drogba üst üste iki pozisyonda defansına yardımcı olup, yapılan ortaları uzaklaştırarak tribünlerden büyük alkış alıyor.
43' Gökhan Töre kanat değiştirdi. Sol kanatta iki çalım attı. Ortasını Ceyhun kornere çeliyor.
42' Sol kanatta topla buluşan Atiba şık çalımları sonucu yerde kaldı. Topun gerisinde Gökhan Töre var. Ortayı Drogba uzaklaştırıyor.
40' Beşiktaş sağ kanattan atak geliştirdi. Necip'in ortasını ters kanatta Veysel uzaklaştırdı.
38' GOOOOOLLLLLLL..... SELÇUK İNAN TOP İLE KALECİ TOLGA'YI AYRI KÖŞELERE GÖNDERİYOR. 
38' SARI KART: Dany (Beşiktaş). 
Veysel Sarı, ceza sahasında Motta'dan çalımla kurtuldu. Dany'e de çalım attı, ancak topa kayarak müdahale eden Dany, top ile birlikte Veysel Sarı'yı da düşürdü.
37' PENALTI, VEYSEL SARI YERDE KALDI. PENALTIYI YAPAN DANY SARI KART GÖRÜYOR. 
36' Defansın arkasına atılan topta Almeida ikinci kez ofsayta yakalandı.
34' DROGBA SOL KANATTA TOPLA BULUŞTU, DÖNDÜ VE ÇOK SERT VURDU, TOP YAN AĞLARDA KALDI. Tribünler topun yan ağlarla buluşmasıyla bir anda gol diye ayağa kalktı.
33' Galatasaray sağ kanattan çok tehlikeli geldi. Selçuk'un ortasına Burak vurdu, topa iyi vuramayınca top korner civarından auta çıktı. Arka tarafta Drogba daha müsait pozisyondaydı. 
32' Kornerden yine yararlanamadı Galatasaray, Sneijder sol ayağıyla ortaladı. Tolga başarılı.
31' Olcay defansın arkasına atılan topu kovaladı, Muslera uzandı ve topu tuttu. Galatasaray hızlı hücuma çıktı, Veysel'in ortası kornere çıktı.
30' Defansın arkasına atılan topta Hugo Almeida ofsayta yakalandı.
29' Sneijder'in ortasında Tolga çıktı ve topu kontrol etti.
29' Galatasaray kornerden yararlanamadı. Top çevrildi, Drogba topla buluşur buluşmaz şık bir topuk çalımı attı ve yerde kaldı. Galatasaray sağ kanattan faul kazandı.
28' Sneijder'in sert vuruşu kornere çıktı.
27' Galatasaray kaleye 45 metrelik bir mesafeden serbest vuruş kullanacak.
Bu dakikada Galatasaray'ın 2, Beşiktaş'ın 8 faulü var.
26' Veli topla birlikte 3 kişinin arasına girdi. Vuruşu defansa çarpınca Muslera rahat kontrol etti.
24' Veysel Sarı sağ kanattan içeri kat etti, sol ayağıyla yaptığı ortaya kimse dokunamadı. Kaleci Tolga topu kontrol ediyor.
Şu dakikaya kadar topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın %53-%47 üstünlüğü mevcut.
23' Korneri Muslera tek yumrukla uzaklaştırdı. Olcay Şahan, Muslera'dan gelen vurdu ancak top çok farklı dışarı çıktı.
22' Beşiktaş sağlı sollu ataklarla Galatasaray kalesine geliyor. Gökhan Töre sağ kanatta sıfıra indi. Hakan Balta kornere çeldi.
Defansın arkasına atılan topta Almeida sol çaprazdan gelişine vurdu. Muslera'nın uzanamadığı top direği sıyırarak auta çıktı.
20' ALMEIDA MAÇIN EN TEHLİKELİ POZİSYONUNU KAÇIRDI. 
18' ALEX TELLES ÇOK ÖNEMLİ BİR POZİSYONDAN YARARLANAMADI. Galatasaray sol kanattan şık paslarla geldi, son adamdan sıyrılan Telles, sol çapraz çok sert vurdu. Yerden sert vuruş, arka direkten az farkla dışarı çıktı.
17' Galatasaray çift vuruştan yararlanamadı. Beşiktaş kontratak kazandı. Ramon Motta'nın sol çaprazdan yaptığı sert vuruş az farkla dışarı gitti. Beşiktaş maçın başından bu yana ilk defa bu kadar kalabalık gelmişti.
16' Veysel Sarı sağ kanattan ortaladı. Pedro Franco karşıladı. Tekrar Veysel'e gelen topa Ramon Motta ayağını tehlikeli kaldırdı. Galatasaray sağ kanattan çift vuruş kazandı.
15' Beşiktaş orta sahasını ortadan geçmeyen çalışan Melo yerde kaldı, hakem Oğuzhan'ı uyarıyor.
14' Sneijder defansın arkasına Burak'a 50 metrelik bir pas attı ancak Burak ofsayta yakalandı.
12' Beşiktaş sağ kanattan başarılı geldi. Gökhan Töre'nin arka direğe yaptığı ortayı Oğuzhan elle kontrol ediyor.
Beşiktaş'ın başarılı presi Galatasaray'ın sık sık Muslera'ya geri pas yapmasına sebep oluyor.
8' Pedro Franco ile hava topu mücadelesine çıkan Drogba, yerde kaldı. Oyun devam etti.
İki takım da ön alanda başarılı pres uyguluyor.
6' Almeida-Veysel mücadelesinde Veysel yerde kaldı. Sağlık görevlileri oyuna geldi, kenara gelen Veysel oyuna devam edecek.
5' Alex Telles, müthiş çalımlarla sol kanattan ilerledi, defansın arkasına Burak'ı kaçırdı, ancak pozisyon ofsayt.
4' Olcay'ın Melo'ya müdahalesine hakem faul dedi. Kazanılan serbest vuruş Drogba'ya ortalandı. Drogba'nın indirdiği topa kimse yetişemedi. Kaleci Tolga topu kontrol ediyor.
3' BEŞİKTAŞ MÜSAİT POZİSYONDAN GOL ÇIKARAMADI. Olcay Şahan, sol kanattan bomboş ilerledi. Ancak yavaş ortası Muslera'da kaldı.
Galatasaray'da Burak Yılmaz sağ açık mevkiinde görev yapıyor. Sol kanada yakın tarafta Sneijder var.
2' Ceyhun'un faulüyle Oğuzhan yerde kaldı. Kazanılan frikik uzun kullanıldı, Almeida yetişemedi, top auta çıktı.
1' Cüneyt Çakır düdüğünü çaldı maça Beşiktaş başladı.
Maça Beşiktaş başlayacak.
İstiklal marşımız okundu. Maç başlamak üzere. Ligin ikincisini belirleyecek maç başlıyor.
Dev maçın başlamasına 4 dakika kaldı. Takımlar açılış seramonisi için sahaya çıkmak üzereler.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Galatasaray: Muslera, Veysel, Semih, Hakan Balta, Telles, Ceyhun (Dk. 68 Yekta), Selçuk, Melo, Sneijder (Dk. 80 Gökhan Zan), Burak, Drogba
Beşiktaş: Tolga Zengin (Dk. 46 Cenk Gönen), Necip, Franco, Dany, Motta, Gökhan, Atiba Hutchinson, Veli, Oğuzhan (Dk. 79 Ömer Şişmanoğlu), Olcay (Dk. 68 Fernandes), Almeida
Gol: Dk. 39 Selçuk İnan (Penaltıdan) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 38 Dany, Dk. 71 Veli (Beşiktaş) Dk. 53 Ceyhun, Dk. 90+9 Muslera (Galatasaray)

0 yorum:

Yorum Gönder