Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Aspirin ve Limon Sulu Sivilce Maskesi:


Aspirin ve Limon Sulu Sivilce Maskesi: Aspirinin içinde cilde iyi gelen salisilik asit bulunmaktadır. Limon suyu ise antibakteriyel bir özelliğe sahip, yine akneler için iyileştirici özelliğe sahip ve cilt tonunu dengeleyen sitrik asittir. Bal yatıştırıcı bir özelliğe sahip olup, kabartma tozu maskeyi temizlemek için kullanılır.
Malzemeler: 3-6 adet kadar aspirin, 1 limon, karbonat, aspirini ezebilmeniz için yuvarlayabileceğiniz bir bardak, sığ bir çanak, sıcak bal ve yüzü nemlendirmek için krem veya doğal badem, zeytin yada hindistancevizi yağı.
Hazırlanışı: Kullanacağınız miktara göre 3-6 arası aspirini bardak yardımı ile ezin. Sonra aspirini çanağın içerisine koyun. Her 3 aspirin için bir yemek kaşığı taze limon suyunu aspirinin olduğu kaba boşaltıp, aspirinin yoğun bir kıvama gelmesini bekleyin. Eğer kuru bir cilde sahipseniz, karışıma bir yemek kaşığı ya da daha fazla sıcak bal, nemlendirici veya birkaç damla doğal bir yağ(badem, zeytin, hindistan cevizi) ekleyin. İyice karıştırın. Tam tersi yağlı bir cilde sahipseniz bu kısmı atlayıp yerine birkaç damla daha limon suyundan ekleyebilirsiniz. Maskeyi tüm yüzünüze ya da sivilce bölgesine uygulayıp kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra karbonata batırılmış sıcak ve ıslak bir bez yardımı ile yüzünüzü temizleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder