Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılır ?

Facebook Kullanıcıları DİKKAT! Tüm kullanıcıların şikayetçi olduğu ''otomatik başlayan videolar'' sonuna çözüm

Girdiğinizde bu günlerde karşılaştığınız en büyük problemlerden biri Facebook’taki videoların otomatik oynaması. Bir çok kullanıcımızın çektiği sıkıntınız bu yazımızla çözeceğiz. Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılır ? sorusuna cevabını bu yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. Facebook Temmuz ayı ortasında yaptığı güncellemede videoları otomatik olarak oynatmaya başladı. Bu durum ise kullanıcıların canını oldukça sıkmaya başladı. Bununla ilgili yakın zamanda bir düzenleme yapılacağını düşünmekteyim. Facebook video izlemelerinin azalmalarından dolayı böyle bir işlem yapmış olabilir mi bilemiyorum ama kotalı internet kullananlar için oldukça sıkıntılı bir durum.

Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılır ?

Facebook kullanıcıları aşağıdaki anlatım ile Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatacağını öğrenmiş olacak bizler sizler için basitçe anlatmaya çalıştık.


  • İlk olarak Facebook.com adresine giriş yapınız.
  • Giriş yaptıktan sonra Facebook.com’da sağ üst kısmıda bulunan aşağı ok tuşuna tıklayınız.



  • Ayarlar kısmına tıkladıktan sonra sol kısımda bulunan Videolar linkine tıklayınız. Yada facebook hesabınız açıkkan buraya tıklayınız.


  • Videolar kısmına tıkladıktan sonra aşağıdaki çıkan ekranda Facebook otomatik video oynatmayı kapat tuşuna tıkladığınızda bütün sorunlarınızı çözebilirsiniz. Not: Bu ayar sadece Facebook’u bilgisayarınızdan kullanırken geçerlidir. Facebook uygulamanızda videoları otomatik oynatma ayarını değiştirmek için telefonunuzun ayarlarına gidin.

iPhone iOS işletim sistemli Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılır ?
Gelelim ikinci önemli konuya. Android yazılımlı telefonlarda benzer bir yol mevcuttur ancak İOS işletim sistemi olduğu için şimdilik ben sizlere Apple iPhone ve iPad’ler için bu bilgiyi paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki yolları izlediğiniz taktirde Facebook uygulamasına girdiğinizde videolar otomatik bir şekilde oynamayacaktır.


  • Apple telefonunuzdan Ayarlar kısmına giriniz.
  • Ayarlar bölümünde Facebook sekmesini bulunuz.
  • Facebook sekmesine tıkladıktan sonra Burada Sadece Wi-Fi Açıkken Oynat seçeneğini aktifleştirin sekmesine tıklayıp kapatınız.
  • Telefonunuzu kapatıp yeniden açarsanız daha sağlıklı olur. Bu işlemde olmaz ise Kapama tuşu ve telefonunda bulunan orta tuşa ikisine birlikte uzun süre basıp reset atınız.

Android işletim sistemli Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılır ?
Kısa bir araştırmadan sonra Android işlemcili mobil telefonlar içinde aynı özelliğin olduğunu buldum. Bunun için yapmanız gereken işlem oldukça basit. Aşağıdaki anlattığımız yönergeyi izlediğinizde hiçbir sıkıntı yaşamadan problemin sonucuna ulaşabilirsiniz.


  • Android işletim sistemli mobil telefonunuzdan facebook’un uygulamasına giriş yapınız. Cihazınızın alt kısmında bulunan dokunmatik kısımdan menü tuşuna basın.
  • Menü tuşuna bastıktan sonra Ayarlar kısmına giriş yapınız.
  • Ayarlar kısmında bulunan Genel Ayarlar seçeneğinden WiFi açık iken oynat seçeneğinden kapatmayı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Telefonunuz kapatıp açınız.

Kaynak 

0 yorum:

Yorum Gönder