Copyright © TrPress
Design by Dzignine

En Güzel Sihirbazlık Numaraları – Sihirbaz Olmak İsteyenler

“ Sihirbazlık numaraları öğren, kolay sihirbazlık numraları, en basit numaralar, sihir nasıl yapılır, sihirbazlık nasıl yapılır, para kaybetme nasıl yapılır, sihir dersleri ”

1- Para Kaybetme Numarası Nasıl Yapılır?

İzleyicilere bozuk para verilerek sahte olup olmadığı kontrol ettirilir. Para sol elde tutulurken üzerine mendil örtülür. Sağ elle mendil üzerinden para kavranarak mendille beraber yukarı kaldırılır. İzleyiciler paranın gerçekten de mendil altında olduğunu dokunarak kontrol edebilirler. Bundan sonra mendil havaya fırlatılır ve havadayken bir kenarından yakalanır. Para yere düşmez, kaybolmuştur. Sihirbaz mendili tuttuğu kenardan bir kaç kere sallar.
Yapılışı: İkinci bir bozuk para mendilin içine dikilmiştir. Sihirli mendil iç içe geçmiş iki mendilden oluşmuştur. Bozuk para içteki mendile dikilidir. Mendil sol el üzerine örtülürken elde tutulan para yavaşça avuç içine kaydırılır ve gizli para sol el üzerindeki yerini alır. Sağ elle mendil altıdaki para kavranıp izleyicilere doğru uzatılır. Bu sırada izleyicilerin dikkati sağ ele yöneltilmeli veya bir iki espri ile dağıtılmalıdır. Oyun tamamlanmıştır. Mendil havaya atıldığında yere düşecek bir para yoktur artık.
———————————————————————————-

2- Asansör Yüzük

Lastik halka alınır, bir noktasından koparılıp “lastik ip” haline getirilir. İzleyicilerden bir adet nikah yüzüğü alınır ve lastiğe asılır. Yüzük lastik üzerinde yukarı yükselmeye başlar…
Gerekli Malzemeler: Fazla kalın olmayan paketleme lastiği ve ödünç alınan nikah yüzüğü.
Yapılışı: Hile neredeyse kendi kendine çalışır. Aslında sihir lastiğin kendisindedir ama övgüyü siz alırsınız. Lastik halkayı koparın. Şimdi uzun bir lastik ipiniz oldu. Nihak yüzüğünü ödünç alın. Yüzüğü lastik ipe geçirin ve lastiği iyice gerin. Lastiğin önemli bir kısmı sol avucunuzda izleyicilerin görmeyeceği biçimde saklı olmalıdır. Yüzüğü sağ elinize yakın tutun ve ellerinizi lastik ip yatay konuma gelecek şekilde aynı seviyeye getirin. Şimdi sağ elinizi yükselterek yüzüğün sol elinize doğru düşmesini sağlayın. Sol elinize iyice yaklaştığı anda, sol avucunuzda gizlediğiniz lastik bölümünü baş parmak ve işaret parmağınız arasından serbest bırakmaya başlayın. Yüzük yukarı doğru çıkmaya başlayacaktır…Yüzüğü ve bir anı olarak da lastik ipi verin ve alkışlar eşliğinde izleyiciyi selamlayın…
———————————————————————————-

3- Kes-Birleştir

Yaklaşık 20cm uzunluğunda bir ipe ihtiyacınız var. İpi sol elinizde tutun. İpin alt ucunu sağ elinizle alın ve sol baş ve işaret parmaklarınızın arasında tutarak bir halka oluşmasını sağlayın. Sağ elinizle ipi izleyici tarafındaki orta noktasından tutup sol elinizin arkasına doğru götürün. Halkanın ortasını avucunuza doğru götürürken, sol avucunuzu siper edip, baş parmağınızla ipin avucunuza yakın bölümüne takın ve çekin. Yapmak istediğimiz, ipin avucunuza yakın kısımından ikinci bir halka oluşturmak. İzleyici biraz önce sol elinize doğru ***ürdüğünüz halkanın orta kısmını sol elinizde tutuyormuşsunuz zannedecektir. Oysa gerçek orta kısım avuçta saklı, elin üstünden görünen kısım sahte orta noktadır. Sahte orta kısım kesilecek “kısa” ip parçasıdır. Halkayı kesin ya da izleyicilerden birine kestirin. Şimdi yeni kesilmiş uçları tutarken diğer “sağlam” uçları sallandırın. Burada hilenin fark edilmemesi için özen göstermeniz gerekir. Kesik uçları düğümleyin ve “ipi eski haline getirdiğinizi” söyleyin. İzleyiciler başaramadığınızı söyleyip gülerken, ipi iki elinizle yumak haline getirin. Düğümlü kısa parçayı bir elinizde gizlerken diğer elinizle uzun parçanın bir ucundan tutun ve ipi sallandırın. Şimdi başardınız…
———————————————————————————-

 3-Burnunuz bilir:

Sihirbaz salondaki herhangi bir kişiye bir deste verir ve ondan istediği kadar kartı yüzü açık bir şekilde masaya koymasını ister. Sihirbaz odanın dışına çıkarılır ve odadakiler bir kağıt tutarlar ve sihirbazı içeriye çağırırlar. Sihirbaz içeri gelir ve seçilen kartı koklayarak bulur. Burada isin hilesi sihirbaz daha önceden odadaki biriyle anlaşır ve kartları koklarken bu kişi sihirbazı, seçilen kağıda gelindiğinde, ayağına gizlice dokunarak onu uyarır…
———————————————————————————-

4- Kaybolan Şişe

Gerekli Malzemeler:2 ufak boy şişe,bir yaprak gazete kağıdı,şişsenin rahatça girebileceği bir torba ve birkaç raptiye.
Yapılışı: Oyuna başlamadan önce torbayı masanın arka tarafına birkaç raptiye ile tutturun.Gazete kağıdı ve şişeyi masa üzerine koyun.Eş şişeyi de ceketinizin sol iç cebine yerleştirin.Böylece hazırlıklarınızı tamamlamış oldunuz.Yalnız bu hazırlıklarınızı yaparken,seyredenlerin huzurunda yapılmayacağını elbette biliyorsunuz.Hünerinize başlarken,seyircinizin vereceği bir sigarayı şişe içinde kaybedeceğinizi belirttikten sonra,aldığınız sigarayı şişe içine atın.Seyircilerinizin dikkati sigara üzerine toplanmıştır.Gazeteyi elinize alarak, her tarafını gösterip masa üzerine yayın.Şişeyi gazete ile güzelce sarıp,boru şeklinde ve içinde şişe bulunan gazetenin üst tarafını(şişenin boğaz kısmı) iyice bükün.Bu şekilde gazete şişenin kalıbına oluşturacaktır.Yapılan kılıfın alt tarafı açık olacağından,gayet seri fakat normal bir hareketle masa arkasında duran torbaya şişeyi düşürünüz.Ve şimdi pandomimciliğiniz başlayacak boş kalan kılıfta şişenin olmadığını kimseye sezdirmeden,seyircilerinize biraz sonra gazeteyi açtığınızda sigaranın kaybolmuş olduğunu söyleyin.Kendinizden emin profesyonel bir illüzyonist edasıyla,boş kılıfı masanın tam ortasında ve de masanın üstünde tutun.Seyircilerinize sigaranın,büyük bir şişe içinde kaybolmasının sizce çok basit olacağından söz ederken,sağ elinizle birdenbire boş kılıfın üzerine kuvvetlice vurarak gazete kağıdını masa üzerinde dümdüz hale getirdiğinizde ,seyircileriniz şok olacaklardır.Siz bu sırada daha evvel cebinize koyduğunuz şişeyi çıkarıp,seyircilerinizden takdir alkışlarını alabilirsiniz.
———————————————————————————-

5-Sihirli Boncuklar:

Oyun, sehpa üzerinde,renkli boncuklar geçirilmiş üç çengelli iğne durmakta.Siz arkanız dönük olarak elinize verilen iğnenin rengini derhal ve kesinlikle söyleyip seyredenleri merak içinde bırakabilirsiniz.
Gerekli Malzemeler: Üç büyük çengelli iğne, üç boncuk,Kırmızı,mavi,sarı
Yapılışı: Hünerinize başlamadan evvel iğne ve boncukları şu şekilde hazırlayınız.İğneleri açarak kırmızı renkli boncuğu iğneye geçirin ve iğneyi kilitleyin,açılmayacak hale getirin.Örneğin pense ile sıkıştırabilirsiniz.İkinci iğnye sarı boncuğu geçirin ve iğnenin sivri ucunu pense ile kanca şeklinde eğin.Üçüncü iğneye mavi boncuğu geçirin ve hiç bir işlem yapmayın.Şimdi işaretlerinizi ezberleyin.Açılmayan iğne KIRMIZI Boncuklu,Açılan fakat ele batmayan SARI,Açılan ele batan uçlu MAVİ.
Seyircilerinizden birine üç iğneyi verin.Rengini bilmenizi istediği iğneyi siz arkanızı ona dönüp ellerinizi uzattığınızda avucunuza bıraksın ve diğerlerini saklasın.İğne elinizde ,yüzünüzü seyircinize döndüğünüzde şüphesiz elleriniz yine arkanızda kalacaktır.
Seyircinizin gözlerine bakarak avucunuza koyduğu iğne boncuğunun rengini düşünmesini isteyiniz.Bu sırada siz iğne işaretini tetkik eder , seçilen rengi hemen söyleyebilirsiniz.Size verilen iğne boncuğu mavi veya sarı ise iğneyi meydana çıkarırken kapamayı herhalde unutmazsınız.
———————————————————————————-

6- Bardakta Kaybolan Sihirli Para

İşte size arkadaşlarınıza yapabileceğiniz son derece güzel bir sihirbazlık numarası.Yalnız bu oyun için birkaç malzemeye ihtiyacımız var.İlk olarak hemen bir gözlükçüye gidip, metal bir 250 binlira büyüklüğünde yuvarlak bir cam kestirmeniz lazım.İkinci ihtiyaç duyabileceğiniz bir mendil ve son olarak bir 250 bin lira.Bütün malzemeyi toplayıp hazır olduğunda bu numarayı yapabilirsiniz.
Oyunumuz , metal bir parayı bir bardak su içinde kaybetmek.Bu oyunu yapabilmek için önce malzemelerimizi hazırlıyoruz.Malzemelerimizi hazırlarken kestirdiğimiz camı kimsenin görmemesine özellikle dikkat etmeliyiz.Çünkü bu cam parçası oyunumuzun en önemli parçası.En iyisi bu cam parçasını sağ cebinize koyun.
İşte şovumuza başlıyoruz.Su dolu bir bardak alarak bir masanın üstüne koyun ve arkadaşınızdan kaybetmek üzere metal bir 250 binlira isteyin.Arkadaşınızın üzerinde olmaması ihtimaline karşı bu metal parayı yanınızda taşımanızda yarar var.250 bin lirayı arkadaşınıza iyice kontrol ettirin.Arkadaşınız metal parayı kontrol ederken sizde pantalon cebindeki cam parçasını kimseye göstermeden avucunuzun içinde saklayın.Arkadaşınız kontrolünü bitirdikten sonra metal parayı ondan alın ve kalın bir mendilin ortasına koyun.Mendili ters çevirin ve işte en önemli nokta.Mendili ters çevirirken metal parayı avucunuza saklayıp, metal paranın yerine , avucunuzda sakladığınız cam parçasını yerleştirin.Mendilin üstünden cam parçasını sıkıca tutun.Bu çıkıntı aynı metal paranın verdiği izlenimi verecektir.Mendilin üstünden cam parçasını arkadaşınıza tutturun.Arkadaşınız metal paranın hala mendilin içinde olduğuna emin olacaktır.Şimdi son bölümü yapabilirsiniz.Mendilin eteklerini su dolu bardağın etrafına çadır gibi yerleştirin ve arkadaşınıza parayı bırakmasın söyleyin.Arkadaşınızın metal para sandığı cam parçası aynı metal paranın çıkardığı çınlamayla su bardağının içine düşecektir.
Oyununuzun finalinin etkili olması için mendili açmadan arkadaşınıza metal paranın nerede olduğunu sorun.Arkadaşınız kendinden emin bir biçimde bardağın içinde olduğunu söyleyecektir.Mendili açmadan avucunuzda sakladığınız parayı sanki arkadaşınızın kulağının arkasından çıkarıyormuş gibi yapıp ona peki bu ne diye sorun ve mendili açın.Su dolu bardağın içindeki görülmeyeceği için arkadaşınız bu durum karşısında ne yapacağını şaşıracak ve sizin büyük bir sihirbaz olduğunuzu kabul edecektir.

3 yorum: