Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Saksı Değişimi Nasıl Yapılır? Bilgiler


Bitkilerin sağlıklı büyümeleri için saksı değişimi önemlidir. Saksı değişimi yapacağınız dönemi doğru seçmelisiniz. İlkbahar mevsimi bu iş için oldukça uygundur. Saksı seçiminde altında delikler olmasına dikkat edin. Böylece fazla su dışarı akabilecek ve bitkiniz nemden çürümeyecektir.Saksı Değişimi
Çiçeği saksıdan çıkartırken bir elinizle saksıyı ters çevirip diğer elinizle de çiçeğin toprakla buluşan kısmını ve dallarını tutun. Eğer çiçeği saksıdan kolayca çıkaramıyorsanız, ters çevirdiğiniz saksının köşesine ve yanlarına hafifçe vurun ve diğer elinizle çiçeği çekin. Bazı durumlarda kökler saksıya iyice tutunmuş olabilir böyle durumlarda saksıyı kesebilirsiniz.
Eğer bitkiyi kilden yapılmış bir saksıya geçirecekseniz bu saksıyı önceden 1-2 saat suda bekletin. Saksını dip kısmına çakıl taşları koyun. Böyleye fazla sulandığı zamanlarda bu taşlar sayesinde toprak havalanabilir. Böylece kökleri nemden kolayca korumuş olursunuz.
Çiçeğinizin boyu ile saksının boyu uyumlu olmalıdır. Çiçek kökleri saksı boyundan yaklaşık 2 cm kısa olmalıdır. Çiçek saksının tam ortasına oturtulmalı ve çiçek kökleriyle saksı arasında 2 cm boşluk kalmasına özen gösterilmelidir. Saksıyla çiçeğin kökü arasındaki boşluğa toprak koyarak hafifçe bastırılmalıdır. Son olarak alttan su gelene kadar çiçek sulanmalıdır.



Saksı Değişimi Anlamı, Saksı Değişimi Fotoğrafları, Saksı Değişimi Haberi, Saksı Değişimi Hakkında Bilgi, Saksı Değişimi Hakkında Kısa Bilgi, Saksı Değişimi Hakkında Yazı, Saksı Değişimi İle İlgili Bilgiler, Saksı Değişimi Kısa Özeti, Saksı Değişimi Nasıl Oluşur?, Saksı Değişimi Nasıl Yapılır?, Saksı Değişimi Ne Demektir?, Saksı Değişimi Neden Olur?, Saksı Değişimi Nedenleri, Saksı Değişimi Nedir?, Saksı Değişimi Örnekleri, Saksı Değişimi Resimleri, Saksı Değişimi Tanımı, Saksı Değişimi Videoları, Saksı Değişimi Vikipedi

0 yorum:

Yorum Gönder