Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Patatesli Tepsi Kebabi Tarifi Yapılışı

Patatesli Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır,
Antakya Tepsi Köftesi Tarifi,
Kilis Tava ,
Fırında Tepsi Köftesi ,
Fırında Sini Köfte Yapımı


Köfte yapmak için hazırlamıştım kıymamı. Hataylı eski bir arkadaşımın yaptığı sini köfte aklıma geldi. Onlar tam olarak Tepsi köftesi diyorlardı sanıyorum. Benimki kendimce oldu. Bereketli olsun istedim patatesde ilave ettim. Eee daha ne olsun. Allah da bereketini artırınca yanında pirinç pilavı, cacık harika bir öğün oldu.
Artık favori yemekleri,mden olacağına eminim birazda acı olunca mımm dedim kendi adıma. Eşim zaten ellerine sağlık demeden sofradan kalkmaz.




İşde Patatesli Tepsi Kebabı İçin Malzemeler

300 gr az yağlı kıyma
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek
1 iri baş kuru soğan
baharatlar ,
pul biber, kimyon, karabiber, kekik ,
tuz ve 3 diş sarımsak.
2 adet orta boy taze patates
2 küçük domates
2-3 adet yeşil sivri biber
dileğe göre maydanoz
1 çorba kaşığı silme domates salçası

Patatesli Tepsi Köftesi Nasıl Yapılır
Köfte nasıl yapılır dilerseniz burdan bakabilirsiniz.



Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım ve halka halka doğrayalım suda beklesinler.
Domateslerin kabuklarını soyup ince halka dilimler yapalım . Sivri biberlerin tohumlarını temizleyip uzun olacak şekilde ortalarından bölelim.
Köftelik malzemeleri yoğurm akabımıza alıp  köftemizi yoğuralım.
Fırın kabımızı (tepsi ) tabanını çok hafif yağlayalım. Yoğurduğumuz köfteyi elimizle tabanına yayalım. Patatesleri suyundan alıp süzelim. fotoğrafda görüldüğü dizdim ben dilediğiniz gibi dizebilirsiniz.Üzerini domates ve biberlerle süsleyerek , yine üzerine  baharatlar ve pul biber sepeleyebilirsiniz.
200 derecede ısıtılmış fırına verirken 1 kasede domates salçamızı ılık su ile yumuşatıp üzerine dökelim.  Yemek zamanına yakın fırına sürüp pişirelim. Afiyet olsun.


Patatesli Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır
Antakya Tepsi Köftesi Tarifi
Kilis Tava
Fırında Tepsi Köftesi
Fırında Sini Köfte Yapımı



0 yorum:

Yorum Gönder