Copyright © TrPress
Design by Dzignine

Mozaik kek (Tarifi Yaplışı Malzemeleri)


Kek hususunda en dikkat edilecek nokta kürdan batırıldığında hiç yapışmamasıdır. Ayrıca dar kalıplarda kekin içi zor pişeceğinden daima uygun bir kalıp bulmak gerekir.









Gerekli Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından daha az sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı kakao

Mozaik Kek Tarifi:
Derin bir kap içerisine kabuk parçaları kaçmamasına dikkat edilerek yumurtalarımızı kırıyoruz. Daha sonra üzerinde 1 su bardağı toz şekerimizi ilave ederek iyice çırpıyoruz. Bu harcımıza 1 su bardağı sütümüz ile 1 su bardağından daha az miktarda istediğimiz sıvıyağımızı ilave ediyoruz. Sonrasında sulanan içeriğe un, kabartma tozu ve vanilya bu sıvılaşan karışımın üzerine elek yardımı ile elenir. Yağlanmış bir kalıba hamurun neredeyse hepsi dökülür. Kalan kısmına ise kakao ilave edilerek kakaolu bir hamur elde edilir ve oda kalıba dökülür. Arzu edilirse bir çatal yardımı ile şekil verilebilir. 160 dereceye ayarlanmış olan fırınınızda pişmeye bırakılır.

0 yorum:

Yorum Gönder