File bademli ıslak kurabiye tarifi malzemeler:
- 150 gram oda sıcaklığından bekletilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3,5 kaşık kakao
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 kahve fincanı file veya toz badem
- 1 fiske tuz
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Şerbeti için malzemeler
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
File bademli ıslak kurabiye tarifi hazırlanışı:
- Yumurta, tereyağı, sıvıyağı, şeker, tuz ve kakaoyu elinizle karıştırın.
- Geri kalan malzemeleri de ilave edin.
- Unu azar azar ekleyerek bir hamur tutun.
- Hamurdan, cevizden küçük parçalar alarak yuvarlayın, hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
- Fırın tepsisine mutlaka yağlı kağıt koyun.
- 190 derecedeki fırında kurabiyeleri pişirin.
- Pişen kurabiyeleri 5 dakika kadar dinlendirin.
- Ayrı bir yerde hazırladığınız sıcak şerbete kurabiyeleri 2’şer 2’şer atıp ıslandıktan sonra çıkarın.
- Kurabiyelerin dağılmaması için hızlı hareket edin.
- Kurabiyeler kuru kalırsa kalan şerbeti üzerine dökün.
- Üzerlerini Şam fıstığı ya da Hindistan cevizi ile dilediğiniz gibi süsleyin.
hürriyet
0 yorum:
Yorum Gönder