Malzemeler
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 soğan

15 ceviz içi
3 yumurta
Tuz
Karabiber
çavdar ekmeği dilimleri
Hazırlanışı
Yumurtaları haşlayıp,kabuklarını soyun. Soğanların kabuğunu soyup kıyıp,zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Bezelyeleri ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırıp, su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Bezelyelerin suyunu süzüp, mutfak robotuna alıp ceviz ve yumurtaları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, ufalanmayacak şekilde mutfak robotunda ezin. Ezmenin kıvamı çok kuru olursa bir miktar zeytinyağı ekleyin. Kızartılmış çavdar ekmeği dilimleriyle birlikte servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder