Copyright © TrPress
Design by Dzignine

ALERJİK ASTIMIN DÖRT DÖRTLÜK TEDAVİSİ NASIL OLUR?

1-Çevre düzenlemesi: Alerjiyi kontrol etmenin en önemli yolu; alerji olunan maddeden mümkün olduğunca uzak durmaktır. Ayrıca çocuğa sigarasız bir ortam sağlamak ve kimyasalları yaşamından mümkün olduğunca uzaklaştırmak gerekir.

2-İlaç tedavisi: Alerjik astımı olan çocukların ilk planda, hızlı etki eden sprey ilaçlarla atak geçirmeyecekleri hale getirilmesi gerekir. Bu ilaçlar çok düşük doz, kana karışmayan kortizon içerir. İlaçların başlanıp kesilme kararı alerji uzmanınca verilmelidir.

3-Reflü kontrolü: Astım, doğası gereği çocuklarda yüzde 80 mide başı gevşekliği ile seyreder. Mideden yukarı soluk borusuna ve akciğerlere kaçan mide asidi, astımı kötüleştirir. Bu nedenle reflüyü artırıcı kakaolu çikolata, kek ve benzeri gıdalardan kaçınmak gerekir. Ayrıca gece yatmadan önce en az iki saat süt de dahil olmak üzere çocuğa hiçbir şey verilmemeli.

4-Dilaltı Aşı Tedavisi: Bağışıklık sistemini, saptığı alerjik yoldan normal rotasına oturtabilecek tek tedavi yöntemi şu anda damla şeklindeki aşı tedavisidir. Damla aşı tedavisi; evde aileler tarafından uygulanan, çok etkili ve güvenli bir yöntemdir. Haftada en az dört gün ekmeğe emdirilen alerjik madde dilaltına uygulanır. Bu uygulama en az üç yıl, en fazla beş yıl süre ile çocuk alerjisi uzmanı kontrolünde sürdürülür.

0 yorum:

Yorum Gönder